HVALA I DOVIĐENJA, SILVIO: / Kraj jedne ere! Nogomet nakon današneg dana više neće biti isti

Image
Foto: AFP, GABRIEL BOUYS

Skupina kineskih ulagača stigla je korak do preuzimanja AC Milana, jednog od najtrofejnijih europskih nogometnih klubova.

5.8.2016.
17:31
AFP, GABRIEL BOUYS
VOYO logo

Aktualni vlasnik i predsjednik kluba Silvio Berlusconi, bivši talijanski premijer, odobrio je u petak ugovor o prodaji koji su potpisale dvije strane, a kinesko preuzimanje slavnog kluba bit će dovršeno do kraja godine. Izvršni direktor Berlusconijeve tvrtke Fininvest Danilo Pellegrino i predstavnik skupine kineskih ulagača Han Li potpisali su ugovor kojim sadašnji vlasnik prodaje 99,93 posto svojih dionica Milana.

Pet puta europski prvaci

"Silvio Berlusconi, predsjednik AC Milana, odobrio je preliminarni ugovor koji su potpisali Danilo Pellegrino i Han li, vezan uz prodaju udjela Fininvesta u AC Milanu. Ugvoor će biti realiziran nakon odobrenja talijanskih i kineskih vlasti. Ugovorom je vrijednost Milana procijenjena na 740 milijuna eura, a klupski dug je procijenjen na 220 milijuna eura", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak Berlusconija označit će kraj najuspješnijeg razdoblja u povijesti Milana. Berlusconi je kupio klub sa San Sira 1986. godine, a Rossoneri su otada osvojili osam naslova talijanskog prvaka, jedan Kup, te pet puta bili europski prvaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo