DOČEKALI IH POGRDNIM UZVICIMA / Hrvati uhićeni u Grčkoj su u ranim dvadesetima: 'Nisu svjesni situacije, ispitivali su policiju što će se s njima događati'

Pojačan je nadzor i, još uvijek, traje akcija kojom se traže preostali Hrvati koji su sudjelovali u napadu

9.8.2023.
18:22
VOYO logo

Od 104 uhićena za huliganski incident, zbog ubojstva 29-godišnjeg Grka, njih 94 su hrvatski državljani, javlja Danas.hr. Okupljeni Atenjani dočekali su ih s pogrdnim uzvicima.

Dovedeni su pred grčko tužiteljstvo, a tamo su protiv njih 104 podnesene kaznene prijave za 7 prekršaja i 4 kaznena djela. Većinu će zadržati u pritvoru, ali konačnu odluku mogli bi donijeti početkom idućeg tjedna. Uhićeni imaju pravo tražiti pet dana da pripreme odgovore na pitanja tužiteljima te angažiraju odvjetnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačan je nadzor i, još uvijek, traje akcija kojom se traže preostali Hrvati koji su sudjelovali u napadu.

Image
POD POVEĆALOM UEFA-E /

Evo što su igrači Hajduka poručili navijačima pred dvoboj protiv Grka: 'Recite ne rasizmu, suzdržite se...'

Image
POD POVEĆALOM UEFA-E /

Evo što su igrači Hajduka poručili navijačima pred dvoboj protiv Grka: 'Recite ne rasizmu, suzdržite se...'

Petero je imalo plan otići brodom u Italiju pa su ih uhitili, a jedan Hrvat pokušao je pobjeći u Tiranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ o mladićima u radnim dvadesetima

"Optužba za kazneno djelo ubojstva podignuta je protiv nepoznate osobe, policija i dalje slaže tu slagalicu i radi se analiza", kazala je RTL-ova reporterka Ana Mlinarić koja cijeli slučaj prati iz Atene. Pretražuju se mobiteli svih uhićenih, dodala je, a neslužbeno doznaje da je pronađen nož kojim je izboden 29-godišnjak.

Traga se za još 50 osoba različitih nacionalnosti, pišu grčki mediji, a još jedan Hrvat navodno je uhićen u kombiju Panathanaikosa koji se spremao za večerašnju utakmicu tog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek se očekuje odluka hoće li uhićeni ostati u pritvoru, a riječ je o mladićima otprilike u ranim dvadesetima.

"Neki od njih su opušteni i vjerojatno još nisu ni svjesni situacije, a drugi su djelovali zbunjeno i policiju ispitivali što će se s njima događati", otkrila je Ana Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako funkcioniraju grčki pritvori? Tamo se možete zadržati, u većini slučajeva, "do početka suđenja što može biti nekoliko mjeseci, ali i više od godinu dana", zaključila je RTL-ova reporterka.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo