HRVATSKI NOGOMETAŠ IZBAČEN IZ MOMČADI: / 'Ovo ne mogu shvatiti'

Image
Foto: AFP, NORBERT SCHMIDT

Potresi u njemačkom drugoligašu Paderbornu. Trener Stefan Effenberg suspendirao je hrvatskog nogometaša Srđana Lakića, Mahira Saglika i Daniela Brücknera i udaljio ih iz prve momčadi.

24.12.2015.
9:01
AFP, NORBERT SCHMIDT
VOYO logo

Paderborn ove sezone igra slabo i trenutno se nalazi u borbi za ostanak u drugoj njemačkoj ligi. Kap koja je prelila čašu strpljenja trenera Effenberga bio je teški poraz u Kupu od Borussije Dortmund 1:7, kao i sedam uzastopnh ligaških utakmica bez pobjede. Effenberg je poznat kao impulzivni trener sklon donošenju burnih i ishitrenih odluka, ali ova odluka o izbacivanju momčadi Lakića, Saglika i Brücknera usitinu je kontroverzna, a još nema pravog odgovora tko stoji iza toga u klubu.

Suspenzija nogometaša izazvala je reakcije u Njemačkoj, a posebno je turbulentno unutar svlačionice. Stoga, i igrači kažu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To su bili sjajni dečki'

"Nema pravog razloga za to. Mogao je to biti bilo tko od nas" kazao je suigrač Suleyman Koc za Sky, a Moritz Stoppelkamp je dodao:

'To su bili sjajni dečki. Ne samo što smo izgubili kolege, nego i prijatelje.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, NORBERT SCHMIDT
Image
Foto: AFP, NORBERT SCHMIDT

Srđan Lakić je bivši napadač Kamen Ingrada koji u njemačkoj prvoj i drugoj ligi nastupa posljednjih desetak godina. U njegovoj karijeri sve je više-manje bilo u redu, do ovog trenutka.

Lakić ne shvaća odluku svoga trenera

'Ne mogu shvatiti ovu odluku trenera, ali je mogu prihvatiti. Puno sam godina u nogometu i ne doživljavam to osobno. To je sve biznis. Ne smatram se krivcem, profesionalac sam i uvijek igram punom snagom,' kazao je 32-godišnji Hrvat koji ističe kako se nije posvađao s trenerom, nego upravo suprotno. Dobro su se slagali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O njemu nikad nisam ništa loše rekao. On je mlad trener i ova situacija mu nije jednostavna. Želim mu puno sreće, trebat će mu kako bi riješio ovu situaciju".

Effenberg na pitanje zašto je potjerao trojicu svojih igrača odgovorio je da oni znaju, a tko od njih ne zna ne može mu pomoći. Što se tiče Lakića, vrijedi istaknuti kako se ove sezone i nije baš iskazao. U rubrici golova stoji mu jedan postignuti pogodak i to je možda jedan od razloga njegovog izbacivanja iz momčadi. Ako ne i glavni razlog. No, sve su to špekulacije, čekamo službene razloge...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo