HRVATSKI ČAROBNJAK MODRIĆ NOMINIRAN ZA ZLATNU LOPTU: / 'Ako Luka nije na terenu, to se odmah odrazi na momčad'

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Organizator France Football objavio je imena prvih petorice igrača od ukupno 30 nominiranih za prestižnu 'Zlatnu loptu'.

9.10.2017.
12:33
AFP, FRANCK FIFE
VOYO logo

Luka Modrić, Neymar, Marcelo, Paulo Dybala i N'Golo Kante imaju čast biti među prvim konkurentima.

KAPETAN O RASPADU U REPREZENTACIJI: ‘Jesmo li mi igrači uz izbornika Čačića? A što da sad radimo!?’

"Ako Luka nije na terenu, to se odmah odrazi na momčad. Ključan je igrač Reala i njegova konstantnost u momčadi jasno pokazuje da zaslužuje mjesto u ovom izboru", obrazlaže France Football zašto je Modrić među kandidatima za nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatnu loptu France Football dodjeljuje od 1956. Od 2010. do 2015. nagradu su zajedno davali francuski magazin i Fifa. No, nakon toga nagrada "Zlatna lopta" i nagrada "Nogometaš godine" spojeni su u jednu nagradu, ali od prošle godine partnerstvo je raskinuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fifa i FF sada daju posebne nagrade za najboljeg nogometaša svijeta za proteklu godinu. U izboru za osvajača "Zlatne lopte" sudjeluju novinari iz cijelog svijeta, dok za nagradu Fife glasaju kapetani i izbornici reprezentacija.

Favorit za osvajanje Zlatne lopte za 2017. je aktualni pobjednik Cristiano Ronaldo koji bi se novim slavljem izjednačio s rekorderom Leom Messijem, peterostrukim laureatom "Zlatne lopte". Vrijedi spomenuti kako je "Balon D'or" najprestižnija je individualna nagrada u nogometnom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo