HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 0:1 / Furija povela već nakon 20 sekundi igre pa izbacila mlade Vatrene s Europskog prvenstva

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice Hrvatska - Španjolska na U21 Europskom nogometnom prvenstvu mogli ste pratiti na portalu Net.hr

24.6.2023.
22:42
Profimedia
VOYO logo

Nakon 0-2 poraza od Ukrajine U-21 mladi hrvatski nogometaši na Euru su upisali drugi poraz u skupini B, Španjolska U21 je slavila s 1-0 i time je Hrvatska U21 izgubila svaku šansu za plasman u četvrtfinale.

Image
UPUTIO MU PRIKLADNE RIJEČI /

Dok cijeli nogometni svijet čeka njegovu odluku, Luka Modrić se oglasio i poslao poruku jednom suigraču

Image
UPUTIO MU PRIKLADNE RIJEČI /

Dok cijeli nogometni svijet čeka njegovu odluku, Luka Modrić se oglasio i poslao poruku jednom suigraču

U skupini B nakon dva kola Španjolska U21 i Ukrajina U21 imaju maksimalnih šest bodova i izborili su prolaz među osam najboljih, dok su mladi Hrvati i Rumunji ispali već nakon 180 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska U21 je trebala točno dvadeset sekundi za pogodak na stadionu u Bukureštu. Sergio Gomez je probio bok, ubacio je u hrvatski šesnaesterac gdje je Abel Ruiz lakoćom pogodio mrežu. Bio je to ujedno najbrži pogodak u povijesti europskih prvenstava do 21 godine i jedini na ovoj utakmici.

U tom uvodnom dijelu susreta mogla je Španjolska U21 lakoćom do veće prednosti. Šanse su propuštali Ruiz, Miranda i Rodri, ali izabranici Dragana Skočića su nekako preživjeli to razdoblje susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti je hrvatski vratar Kotarski spasio pogodak kada je sjajno reagirao kod ubačaja Sergija Gomeza kada se lopta umalo ušuljala u hrvatsku mrežu.

Image
Foto: Profimedia

Do kraja poluvremena se Hrvatska U21 otrgnula pritiska suparnika, ali je vrlo teško dolazila pred suparnička vrata, a još je teže mogla kreirati pravu akciju i ozbiljnu opasnost mladim Španjolcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na startu drugog dijela, u 50. minuti, solidno je glavom pucao Frigan i brzo je bilo primjetno da mladi Hrvati s nešto više energije igraju nego li u prvom poluvremenu. No, tada je također nedostajalo konkretnosti, a Španjolska U21 je nekako rutinski čuvala prednost od jednog pogotka.

Mogli su mladi Španjolci povećati vodstvo u 72. minuti, ali je tom prilikom Miranda pogodio okvir vrata. Prvu pravu i jedinu šansu Hrvatska U21 je imala u 88. minuti, ali je s četiri metara Frigan trebao i bolje pucati, a pogodio je ravno u španjolskog vratara Tenasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Do kraja susreta je još jednom odlično reagirao vratar Kotarski, spriječio novi gol Španjolaca, ali poraz nije izbjegnut.

Hrvatska je igrala u sastavu: Kotarski - Sigur, Franjić (od 80. Galešić), Perković, Krizmanić (od 73. Čolina) - Šego (od 46. Kačavenda), Baturina, Bulat, Pršir (od 73. Palaversa), Frigan - Beljo (do 46. Stojković).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak se igraju posljednje utakmice skupine B, a od 20.45 sati igraju Hrvatska i domaćin Rumunjska te Španjolska i Ukrajina.

POGLEDAJTE VIDEO: Danijel Pranjić završio igračku karijeru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko U21 nogometno prvenstvo, skupina B, 2. kolo

Bukurešt, stadion Giulesti. Subota, početak u 21.45

Hvatska - Španjolska 0:1 (Ruiz 1')

Hrvatska: Kotarski, Sigur, Franjić, Soldo, Perković, Bulat, Pršir, Frigan, Baturina, Šego, Beljo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska: Tenas, Martinez, Paredes, Pacheco, Miranda, Blanco, Baena, Rodri, Sancet, S. Gomez, Ruiz

90' + 4' Kraj utakmice, Španjolska je pobijedila 1:0 i izbacila Hrvatsku s eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Stopostotna šansa za Hrvatsku u samoj završnici, Frigan je bio na pet metara i pucao, ali gađa blok.

77' Hrvatska pokušava uzvratiti. Perković je bio najviši u skoku i pucao, ali to ide iznad gola. Vijeme istječe, morat će sad naši nogometaši ići na sve ili ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Umalo 2:0 za Španjolsku, Miranda je pogodio vratnicu. Imali smo jako puno sreće.

72' Nastala je gužva pred našim golom, ali Franjić uspijeva izbiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

68' Puno bolje igra Hrvatska, nametnuli su se Vatreni, ali nema izglednih situacija pred španjolskim golom.

56' Još jedan pokušaj Vatrenih. Perković pucao glavom, a Tenas se ispružio i izbacio u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Hvatska je dobro ušla u nastavak i prva zaprijetila. Kačavenda je ubacio, a Figran pucao glavom, no to ide ravno u španjolskog golmana.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Dvije promjene kod Hrvatske. Izašli su Beljo i Šego, a ušli Kačavenda i Stojković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je pro poluvrijeme. Opasno smo živjeli, ali nam Španjolci nuspjeli zabiti još jedan gol. Na odmor se ide s rezultatom 1:0 za Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Rodri opet prijeti, pucao je s ruba šesnaesterca, blokir Petković.

35' Uspjeli smo se opraviti od šokatnog početka i u posljednjih detak minuta izgledamo pdosta dobro, no nismo opasni prema naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' Prvi pokušaj Hrvatske, Bulat je pucao s dvadestak metara, ali pogađa Frigana. Šteta, jer da je to prošlo, bilo bi opasno po španjolski gol.

20' Španjolska igra sjajno, a Vatreni izgledaju potpuno nemoćno. Rodri brljira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' Odličan pokušaj Rodrija, bila bi to prava golčina, ali spasio nas je Krizmanić koji je dirao loptu i skrenuo je u korner.

10' Opet je opasno bilo pred našim golom, Španjolci su probili desni bok, i lopta je ubačena u sredinu, no na sreću uspjeli smo blokirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' Španjolci dominiraju, poigravaju se i izgleda da je samo pitanje trenutka kada će nova lopta završiti u našoj mreži.

1' Grozan početak za mlade Vatrene, Špnjolc su poveli već u 22. sekundi, iz prvog napada.Gomez je probio lijevi bok i u sredini pronašao Ruiza koji ne griješi.

1' Počla je utakmica. Sretno, Vatreni!

20.05 U ranije odigranoj utakmici drugu je pobjedu ostvarila Ukrajina, koja nas je pobijedila u prvom kolu. Ukrajinc su sada svladali domaćina Rumunjsku s 1-0. Utakmica je odlučena u samoj završnici, a tragičar je bio Dican koji je pogodio vlastitu mrežu u 89. minuti. Ovom pobjedom Ukrajina U21 je došla sasvim blizu plasmana u četvrtfinale.

19.45 Stigli su sastavi, nije bilo prevelikih iznenađenja, izbornik Skočić naravio je dvije promjene u odnosu na susret s Ukrajinom - iz prvih 11 ispali su Čolina i Krizmanić, a unutra su Kačavenda i Šego. Utakmica počinje za točno sat vremena.

___________________________________________________________________________

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju do 21 godine u subotu (20.45 sati) na Europskom prvenstvu očekuje utakmica 2. kola u skupini B u Bukureštu protiv Španjolske, koja je peterostruki prvak i najuspješnija reprezentacija u ovom uzrastu, a izbornik Dragan Skočić i vratar Dominik Kotarski vjeruju da je plasman u četvrtfinale još uvijek moguć, unatoč lošem nastupu protiv Ukrajine i porazu od 2-0.

"Svi smo se poslije Ukrajine osjećali loše, no pokušali smo već istu večer igrače dovesti u red, da prebace misli na sljedeću utakmicu. Svjesni smo da ne možemo vratiti što smo izgubili, ali i da se možemo vratiti kroz dvije sljedeće utakmice", rekao je izbornik za službeni mrežni portal Hrvatskog nogometnog saveza (hns-cff.hr) uoči dvoboja sa Španjolcima koji su turnir otvorili uvjerljivom 3-0 pobjedom protiv Rumunjske.  

"Nakon analize vidjeli smo detalje i došli do nekih zaključaka, mislim da imamo jasnu sliku. Španjolska je jako organizirana momčad, s rotacijama i konceptima, s dosta dubine, pri čemu su bokovi njihovo najjače oružje. Cijeli sam život blizak španjolskom nogometu, trenirali smo već neke varijante kako se postaviti protiv njih. Vjerujem da možemo do dobrog rezultata", poručio je Skočić.

Image
Foto: Profimedia

Vratar Dominik Kotarski vjeruje da je plasman na jedno od prva dva mjesta u skupini i plasman u četvrtfinale, nešto što ova momčad može ostvariti. 

"Ne bismo se trebali zamarati onime što je bilo prije, sada moramo u ove dvije utakmice napraviti sve u svojoj moći da pobijedimo i prođemo dalje. Sve je u našim rukama", tvrdi Kotarski i dodaje:

"Nema pritiska, nismo mi loša momčad pa da razmišljamo samo kako primiti što manje pogodaka. Imamo moć i znanje da pariramo Španjolskoj, koja je dobra momčad, no ne treba nikoga previše uzdizati. Trebamo gledati sebe i odigrati najbolje što znamo."

Utakmica na stadionu Superbet Arena - Giulesti započinje u 20.45 sati. Od 18 sati će u skupini B na stadionu Steaue snage odmjeriti domaćin Rumunjska i Ukrajina.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo