Hrvatska protiv Srbije ne smije igrati u slavnom dresu!

Sada je sasvim sigurno, Hrvatska će protiv Srbije igrati u gostujućoj varijanti plavih dresova jer po pravilima FIFA-e i UEFA-e ovoga puta neće smjeti igrati u legendarnom kockastom dresu.

18.3.2013.
8:25
VOYO logo

Iako navijači na to ne gledaju baš blagonaklono, problem je što je prvi hrvatski dres dvobojan, s crvenom i bijelom bojom, te prema postroženim pravilima, napose FIFA-e, pa i UEFA-e, Hrvatska ne može igrati utakmice u svom prvom dresu protiv svake reprezentacije koja sadrži crvenu ili bijelu boju dresa. A neke momčadi, poput Turske pa i Srbije, i na domaćem i gostujućem dresu imaju ili crvenu ili bijelu boju. Stoga je Hrvatska prisiljena protiv tih momčadi i na domaćem terenu igrati u posve plavoj, gostujućoj opremi.

Međutim, Hrvatska je ionako u posljednje vrijeme češće nastupala u gostujućoj plavoj opremi nego u domaćem, crveno-bijelom dresu s kvadratićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I najveće pobjede hrvatska je nogometna reprezentacija postigla u pričuvnim, plavim dresovima. Osvojila je brončanu medalju na svjetskoj smotri u Francuskoj 1998. godine, te utakmicu ranije pobijedila Njemačku u četvrtfinalu SP-a isto u plavoj opremi...

specijal-201104110410004-Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo