HRVATSKA NE TREBA STRAHOVATI ZA NOGOMETNU BUDUĆNOST: / Dvojica, 'hrvatski Neymar' i Hajdukov branič, među najvećim talentima

Image
Foto: PIXSELL

Mladi hrvatski dvojac našao se među 60 najtalentiranijih igrača rođenih 2001.

11.10.2018.
10:08
PIXSELL
VOYO logo

Ispod naziva 'Next Generation 2018', ugledni The Guardian donosi svoj popis 60 nogometaša rođenih 2001. godine koje naziva najtalentiranijima. Na njemu su i dvojica hrvatskih nogometaša.

Antonio Marin

Antonio Marin Dinamov je napadač opisan kao onaj koji privlači poglede na sebe svojom energijom, superiornom koordinacijom, samopouzdanjem, brzim promjenama smjera kojima stvara nemir u obrani suparnika, driblingom i mogućnošću pucanja objema nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naziva ga se hrvatskim Neymarom u nastajanju i podsjeća da je za Dinamovu momčad debitirao u svibnju. Zaključak je da će u nadolazećim godinama interes za njim iskazivati vodeći europski klubovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Vušković

Drugi talent koji je proguran među mladiće u kojima su i sin Lilliana Thurama ili, pak, Rodrygo, kojeg je za sebe već vezao Real Madrid, jest Hajdukov branič Mario Vušković. Podsjeća se tako da je s 15 godina i tri mjeseca bio najmlađi član hrvatske U-17 reprezentacije kada je za nju, u veljači 2017. godine, odigrao debitantsku utakmicu.

"Ono što ga izdvaja od ostalih i što daje naslutiti da bi mogao završiti igrajući na elitnoj razini jest njegov neuobičajen skup vještina. Ne samo da je dominantan u duelima već je izvrstan i u gradnji igre. Često postiže golove i može zabiti iz slobodnog udarca poput igrača s brojem 10 na leđima", riječi su Krešimira Gojuna iz Hajdukove akademije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Debitirao je (iz zabio) ovog ljeta nastupajući za Hajdukove rezerve u drugoligaškom okruženju, navodi se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo