HRVATSKA NAJVEĆI PEHIST KVALIFIKACIJA: / Vatreni imaju moćnu gol razliku, ali stvarnost je ipak drugačija

Image

Jeste li znali kako je Hrvatska najveći pehist kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine?

25.3.2017.
17:37
VOYO logo

Iako Vatreni nakon pet odigranih kola u skupini I imaju 13 osvojenih bodova uz moćnu gol razliku 11-1, nije baš da izbornik Ante Čačić ima sreće. Nakon što je Mario Mandžukić sinoć protiv Ukrajine u prvom poluvremenu pogodio vratnicu u izglednoj situaciji za postizanje pogotka, Hrvatska je opet na vrhu kao najveći pehist kvalifikacija za SP, javlja Goal.com.

Šest puta pogađali okvir gola

Kockasti su, naime, šest puta pogađali okvir gola! Po dvaput Mandžukić, Perišić i Pjaca! Gruzija ih je pogađala pet puta, a Kosovo, Izrael, Belgija, Španjolska i Portugal po četiri. Od ostalih statističkih zanimljivosti koje donosi spomenuti nogometni portal, vrijedi spomenuti i kako su kockasti s 11 golova tek malo iznad sredine, a ni preciznošću udarca od 47,37 posto nisu u samom europskom vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Mandžo predvodi listu strijelaca Vatrenih

Mandžukić je zabio četiri gola, Brozović i Kalinić po dva, a Rakitić, Mitrović i Perišić po jedan. Uputili su 72 udarca na gol (Mandžukić 14, Perišić 13, Kalinić devet...), od toga je 27 išlo u okvir (Mandžukić sedam, Perišić četiri, Brozović i Kalinić po tri, Broz od svega pet udaraca ukupno).

Promašili su Vatreni pet velikih šansi. Najbolji su dribleri Modrić (10 uspješnih od 13 pokušaja) i Brozović (4-4), Kovačić ima 11-17, Perišić 7-14, Vrsaljko 5-7, Rakitić 4-11, Badelj 2-2...Brozović, Rakitić i Perišić stvorili su sedam šansi, Mandžukić i Vrsaljko po šest, Kramarić i Modrić po četiri, Kovačić tri... Ali kockasti su primili samo jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo