Hrvatska na prvom ispitu nakon ultimatuma!

15.3.2011.
9:35
VOYO logo

Dinamu u subotu u sklopu 22. kola HNL-a u goste dolazi najljući rival - splitski Hajduk. Postoje nagađanja da bi domaći navijači mogli zakazati (što zbog bojkota, što zbog prosvjeda), a zagrebačkim gledateljima prijeti da prvi put u povijesti budu nadglasani u Maksimiru - jer će prema nekim najavama čak 5.000 navijača Bilih na tribine!

Domaćini ipak ne očekuju pun stadion. Uostalom, gornje etaže zapadne i sjeverne tribine nisu u prodaji, pa će maksimalni kapacitet biti 20.000 ljudi. Objektivno, i ta je brojka teško ostvariva, a sve iznad 10.000 ljudi bit će uspjeh. Nažalost, jer to je najveći hrvatski derbi, u kojem se može i zakomplicirati borba za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče angažmana policije, zna se da su ovakve utakmice visokog rizika i snage reda biti će u punoj spremi - bez obzira što bi na tribinama mogao biti značajno manji broj navijača nego prethodnih godina.

Dinamo je uoči derbija slavio kod Cibalije s 1:0...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

K tome, mač nad glavom našeg nogometa podigao je i Michel Platini, predsjednik UEFA-e, koji je najavio je kako će izbaciti hrvatske klubove i hrvatsku reprezentaciju iz natjecanja bude li i dalje huliganstva. Stoga će subotnji derbi biti veliki ispit nakon ultimatuma iz UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

...dok je Hajduk na Poljudu svladao Split s 3:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se atmosfera s Poljuda doista ne bi preselila u Maksimir, u Dinamu su krenuli u dobru marketinšku akciju. Za svaku kupljenu ulaznicu za derbi dobit će se vrijedan dar.

Oni najbrži uz ulaznicu za zapadnu tribinu (100 kuna) dobit će originalni dres plavih, oni sporiji, kad se potroši zaliha, dobit će prošlogodišnji, pa dječji. Za 70 kuna i ulaznicu za istočnu tribinu dobit će se zlatni dres, uz ulaznicu za sjevernu tribinu (40 kuna) dobivaju se suveniri. Sve to vrijedi do petka, u subotu više neće biti darova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo najavu broja navijača, ali dugo sam u klubu i iz iskustva mogu reći da je bilo mnogo puta takvih najava pa je bilo između 1.000 i 1.500 navijača Hajduka", izjavio je Damir Vrbanović o mogućem broju splitskih navijača u Maksimiru, te zaključio:

"Želimo pravo sportsko ozračje i baviti se nogometom, a ne pravnim i ostalim akrobacijama", zaključio je direktor Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103140480006 arti-201103110627006 arti-201102280778006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo