HRVATSKA - JORDAN 2-1: / Vida i Mitrović majstorski probušili golmana Yaseena; gosti zabili prekrasan pogodak

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Jordan 2-1

15.10.2018.
22:32
PIXSELL
VOYO logo

PRIJATELJSKA UTAKMICA, RUJEVICA, RIJEKA

HRVATSKA - JORDAN 2-1

RIJEKA: Stadion Rujevica - 4.800 gledatelja; Sudac: Sandor Ando-Szabo (Mađarska);

Strijelci: 1-0 Vida (24), 2-0 Mitrović (63) 2-1 Faisal (73)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Bartolec, Jedvaj, Rog / Al Mardi, Khattab

Crveni kartoni: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Livaković - Bartolec (od 64. Jedvaj), Lovren (od 46. Mitrović), Vida, Milić (od 46. Pivarić) - Pašalić, Badelj (od 46. Bradarić), Rog - Kramarić (od 67. Santini), Rebić (od 64. Livaja), Pjaca. Izbornik: Zlatko Dalić

JORDAN: Yaseen - Khattab, Marie, Alarab - Yousef Shilbaya, Bani Attiah, Al Samrieh (od 64. Morjan), Al Bakhet - Khadr (od 64. Faisal), Al Mardi (od 71. Jordan), Al Tamari (od 89. Rateb). Izbornik: Vital Borkelmans

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijateljskom susretu igranom na riječkom stadionu Rujevica pred 4.800 gledatelja hrvatska nogometna reprezentacija je pobijedila Jordan sa 2-1. Golove za Hrvatsku zabili su stoperi Domagoj Vida (24) i Matej Mitrović (63), dok je strijelac za goste bio Baha Faisal (73).

Bila je to prva pobjeda hrvatske vrste u posljednjih pet susreta, ukoliko ne računamo nedavnu utakmicu protiv Bjelovara. Nakon poraza 2-4 od Francuske u finalu SP-a još smo izgubili od Španjolske (1-6), te remizirali protiv Portugala (1-1) i Engleske (0-0)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski doprvaci bez ponajboljih igrača

Aktualni svjetski doprvaci su 110. reprezentaciju svijeta dočekali bez ponajboljih igrača. Izbornik Zlatko Dalić je nakon utakmice protiv Engleske dao slobodno Luki Modriću, Ivanu Rakitiću i Ivanu Perišiću, a u posljednjem trenutku je ostao i bez Matea Kovačića. Još ranije zbog ozljeda su otpali Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko, Lovre Kalinić, Borna Barišić, Karlo Letica i Duje Čop te Ivan Strinić zbog bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

OSJETITE DAŠAK ATMOSFERE S RUJEVICE: Srebrni Vatreni po prvi put pred domaćom publikom nakon SP-a

Image

OSJETITE DAŠAK ATMOSFERE S RUJEVICE: Srebrni Vatreni po prvi put pred domaćom publikom nakon SP-a

Na vratima je ponovo bio Dominik Livaković, dok su srce obrane činili standardni stoperski par Lovren - Vida. Priliku na boku dobili su Antonio Milić, te branič danskog Nordsjelland Karlo Bartolec kojem je to bio premijerni nastup u dresu 'Vatrenih'. Modrića, Rakitića i Kovačića zamijenili su Badelj, Pašalić i Rog, dok su u napadačku trojku činili Kramarić, Rebić i Pjaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni krenuli u susret angažirano

Hrvatska je krenula u susret angažirano i već u prvih pet minuta je imala dvije lijepe prilike, no Kramarić i Rebić nisu najbolje reagirali. U 14. minuti zaprijetili su i gosti. Pucao je najbolji jordanski igrač Moussa Al Tamari, ali preko gola.

Pjaca ubacio, Vida zabio za 1-0

Svjetski doprvaci poveli su u 24. minuti golom Domagoja Vide nakon ubačaja Marka Pjace iz kornera. Krilni igrač Fiorentine je sjajno ubacio, a hrvatski kapetan u ovom susretu zabio glavom za vodstvo. Do kraja prvog dijela prilike za domaći sastav imali su još Kramarić i Pašalić, ali su njihovi udarci završili pored gola. Hrvatska je apsolutno dominirala u prvom poluvremenu, uputili smo čak 13 udaraca prema jordanskom golu, ali nije bilo dovoljno pravih i izraženih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://www.dailymotion.com/video/x6vibl7

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju drugog dijela Dalić napravio tri izmjene

Već na otvaranju drugog dijela Dalić je napravio tri izmjene. Iz igre su izašli Milić, Lovren i Badelj, a ušli su Pivarić, Mitrović i Bradarić. Prvu priliku u nastavku Hrvatska je imala u 60. minuti, ponovo nakon kornera. Ovoga puta puta pucao je Mitrović, no Yaseen je odlično reagirao. Tri minute kasnije niti Yaseen nije mogao zaustaviti Mitrovićev udarac glavom za vodstvo 2-0, ponovo nakon prekida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baha Faisal zabio sa 20-tak metara

U 67. minuti Dalić je obavio još tri izmjene. Izvadio je Rebića, Bartoleca i Kramarića, a u igru poslao Livaju, Jedvaja i Santinija. No, umjesto trećeg pogotka Hrvatske, vidjeli smo gol Jordana. U 73. minuti gosti su smanjili rezultat lijepim pogotkom Bahe Faisala iz slobodnog udarca sa 20-tak metara.

Zanimljivo, "Vatreni" su kod kuće odigrali 19 utakmica protiv reprezentacija izvan 'kluba 100', upisavši 19 pobjeda uz razliku pogodaka 66-6, dok je Jordan je u zadnjih 17 utakmica upisao samo tri poraza, a u posljednje četiri godine samo ih je Australija dobila s više od dva gola razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Tuče Santini, loptu hvata sigurno Yaseen.

79' - Zbog igranja rukom Jordanaca, Hrvatskoj je dodijeljen još jedan slobodan udarac kojeg je izveo Marko Rog, ali Vida ovaj puta nije bio dovoljno precizan i njegov udarac glavom otišao je preko gola Jordana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Faisal je zabio prekrasan pogodak za pljesak. Iznenadio je Jordan Vatrene iz slobodnog udarca. Pucao je Fasil, a lopta se odbila od rame Pašalića i tako prevarila Livakovića za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Najbolja šansa za goste. Tukao je s 15 metara iz prve Murjan, koji je u drugom dijelu ušao u igru umjesto Samrieha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Opet je Hrvatska imala slobodan udarac, a ubačenu loptu probao je glavom u mrežu poslati Marko Pjaca. No, nije bio precizan.

69' - Hrvatska do 69. minute ima čak 18 udaraca na gol Jordana, od toga je u okvir išlo pet pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Još dvije zamjene radi izbornik Dalić. Iz igre su izašli napadač Ante Rebić i desni bek Karlo Bartolec, a ušli su Marko Livaja i Tin Jedvaj.

63' - GOOOL: Matej Mitrović postiže drugi gol Vatrenih na ovoj utakmici.

62' - Kakva prilika za Marka Pjacu, šteta što Marko nije zabio s nekih 5 metara.

60' - Uzvraćaju gosti, akcija je brzo tekla po lijevoj strani, lopta je bila ubačena na pet metara, ali čisti to obrana Vatrenih. Evo nam jedne lijepe akcije gostiju.

59' - Matej Mitrović tukao je sjajno glavom prema golu Jordana, ali Yaseen je to obranio.

58' - Kramarić se sad duboko vraća u obranu, igra u zadnjoj liniji, trči naprijed, Krama je svugdje na travnjaku.

56' - Mario Pašalić tukao je s nekih 18 metara po sredini, ali ravno u ruke Yaseena. Bila je to sjajna akcija, školski izvedena. Šteta što to nije ušlo.

55' - Vida je u jednom duelu srušio najboljeg jordanskog igrača Al Tamariju, koji je i izveo slobodni udarac ali loše je to izveo.

52' - Vatreni imaju inicijativu i u drugom poluvremenu.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME: Dalić radi tri izmjene u momčadi. Mitrović, Bradarić i Pivarić umjesto Lovrena, Milića i Badelja.

Galerija

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Momčad Zlatka Dalića na predah ide s minimalnom prednošću zahvaljujući golu Domagoja Vide glavom iz 24. minute. Vatreni su dominirali u prvom dijelu, imali više pokušaja, a posebno vesele dobra igra Marka Pjace i debitanta Karla Bartoleca na desnom beku, onom problematičnom u momčadi.

42' - Marko Pjaca igra sjajnu utakmicu, stalno je opasan u napadu, kod lopte, kreira, napada, pristišće u napadu i obrani, te se i vraća u defanzivu.

34' - Pašalić je sad raspalio s nekih 7 metara iz kosa iz prve, ali otišla je lopta preko gola. Kramarić je asistirao.

33' - Badelj - Rog - Pašalić vezni je red Hrvatske u ovom dvoboju. Sve internacionalci koji igraju u Serie A.

33' - Livaković je upisao svoju drugu obranu na utakmici.

31' - Primio je Milić loptu na lijevoj strani, a zatim silovito pucao prema golu Jordana. Lopta je otišla malo preko gola.

24' - GOOOL, Vida debitant kao kapetan Vatrenih zabija gol za 1-0. Iz kornera je s desne strane loptu ubacio Marko Pjaca, a sam je na 6-7 metara bio Vida koji majstorski glavom matira golmana Jordana.

23' - Šansa za Hrvatsku. Dugo su Vatreni držali loptu pred kazenenim prostorom Jordana, a onda se s ruba šesnaesterca na udarac odlučio Marko Pjaca koji je prvo fintom izbacio jednog igrača Jordana, nakon toga i pucao s nekih 15 metara, ali na pravom mjestu bio je jedan od braniča Jordana te je očistio opasnost. Uh, da je ta lopta prošla teško bi vratar Jordana to obranio.

18' - Bartolec je sad bio u solo-prodoru, ali obrana Jordana i ovog puta je uspjela riješiti tu situaciju.

14' - Prijeti Jordan. Bilo je to jako blizu. S desne strane je loptu ubacio Shilbaya, a pred golom Livakovića fino je loptu prsima primio Al-Taamari, okrenuo se, a onda iz voleja pucao prema golu. Lopta je otišla iznad prečke. Sjajan potez!

10' - Hrvatska plete mrežu oko jordanskog gola. Posjed lopte uvjerljivo je na našoj strani (68-32%) te su uputili ukupno četiri udarca, od kojih je jedan išao u okvir gola. Jordan s druge strane ima nula šuteva, ali ne treba ih podcijenjivati.

4' - Karlo Bartolec, mladi 23-godišnji desni bek ima debi za Vatrene. Zlatko Dalić uvrstio ga je kako bi ga isprobao u nadi da će naći zamjenu Vrsaljku na toj problematičnoj poziciji. Sad je bartolec tukao s nekih 18 metara, ali ravno u ruke Yaseena.

2' - Rebić je promašio čistu priliku, sudac nije podignuo zastavicu iako je Rebić bio u zaleđu.

2' - Evo šansa za Hrvatsku. Kramarić je napravio potez previše. Dobrim lažnjakom oslobodio se svog čuvara, ali prije nego što je stigao uputiti udarac, branič Jordana uspio je izbaciti loptu i spasiti svoju momčad.

1' - Počela je utakmica: Jordan je 110. reprezentacija prema Fifinoj ljestvici. Ekipa Jordana nije pobijedila u zadnjih 3 utakmica niti je zabila gol.

20.40 - Na riječkoj Rujevici je oko 5 000 gledatelja, stadion nije skroz ispunjen.

19:57 - Stigli su sastavi.

Nakon ogleda u Ligi nacija protiv Engleske koji je pred praznim tribinama Rujevice završio remijem bez pogodaka, Hrvatska se okreće bitno drugačijem susretu, onom u kojem će izbornik Zlatko Dalić testirati mogućnosti igrača koji u reprezentaciji imaju manju minutažu ili se za nju bore.

Jordan stiže po pobjedu

Realno, protiv momčadi koja zauzima 110. mjesto FIFA-ina poretka aktualni svjetski viceprvaci ne bi trebali imati previše muka. No teorija je jedno, a praksa sa svojim skrivenim zamkama sasvim druga stvar. Ne čudi stoga što Dalić upozorava:

"Jordan će doći nadigravati se i tražiti dobar rezultat, stigli su tu pružiti dobar otpor i pobijediti nas, ali nadam se da ćemo mi biti dobri. Imamo njihov video, a poznam dvojicu jordanskih igrača, jedan je brz kao metak i sličan Sterlingu."

'Šareni' sastav i izmjene

Poznato je da će Hrvatska u ovu utakmicu krenuti bez svojih bitnih karika kao što su Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić ili, pak, Mateo Kovačić, odnosno da će publika na Rujevici vidjeti jedan drugačiji sastav Vatrenih.

"Ne bude li problema na zadnjem treningu – nećemo ništa riskirati – počet će Livaković, Bartolec, Vida, Lovren, Milić, Badelj, Pašalić, Rog, Kramarić, Pjaca i Rebić. U nastavku ćemo na stopere staviti Jedvaja i Mitrovića, u napad Santinija i Livaju, a na zadnjeg veznog."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo