HRVATSKA JE MILJENIK BARAŽA: / Četiri velika natjecanja dohvatili smo kroz dodatne kvalifikacije, podsjetite se kako je to izgledalo

Image
Foto: AFP

Hrvatska nogometna reprezentacija samo je jednom propustila nastupiti na Svjetskom prvenstvu, dogodilo se to pod vodstvom Slavena Bilića kada je domaćin natjecanja bila Južnoafrička Republika.

17.10.2017.
10:38
AFP
VOYO logo

Izbjeći takav scenarij hrvatski nogometaši nadaju se kroz dvije dodatne utakmice kvalifikacija koje će popuniti broj sudionika svjetske smotre kojoj će sljedeće godine domaćin biti Rusija. Izbornik za tu misiju je Zlatko Dalić, a povijest kazuje da Hrvatska zapravo ima dobre šanse biti sudionik i sljedećeg Mundijala.

Četiri velika natjecanja, od čega dvije europske i dvije svjetske smotre, hrvatski nogometaši osigurali su baš kroz baraž, dakle iz pozicije u koju su se sami doveli i u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći rezultat hrvatskog nogometa, bronca iz Francuske 1998., dosanjana je plasmanom na turnir kroz dodatne kvalifikacije (Ukrajina, 2-0 (Bilić, Vlaović), 1-1 (Bokšić)), na jednak se način Hrvatska dočepala SP-a u Brazilu (Island, 0-0, 2-0 (Manžukić, Srna)), baš kao i Eura u Portugalu (Slovenija, 1-1 (Pršo), 0-1 (Pršo)), odnosno onog u Ukrajini i Poljskoj (Turska, 0-0, 0-3 (Olić, Mandžukić, Ćorluka)).

Nova prilika, premda prije koji mjesec uopće nije izgledalo da će se Hrvatska naći u baražu, ponovno se nudi. Za nadati se je da Dalić i igrači imaju snage, znanja i tehničke nadmoći koji bi, uz uvijek potrebnu dozu sreće, trebali biti dovoljni za plasman u Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo