FANTASTIČAN PODVIG / Nogometna smo sila: Hrvatska 11. godinu zaredom ima predstavnika u finalu Lige prvaka!

Image
Foto: Photo: Profimedia

Hrvatskoj je najbitniji podatak da prolaskom Reala, Lijepa naša već 11. godinu zaredom ima predstavnika u finalu Lige prvaka čime se može pohvaliti rijetko koja država svijeta

5.5.2022.
10:10
Photo: Profimedia
VOYO logo

Čudesan preokret napravili su sinoć nogometaši Real Madrida u polufinalu Lige prvaka. Do 90. minute se činilo kako ćemo imati englesko finale, a onda se ukazao Rodrygo i s dva gola odveo utakmicu u produžetke u kojima Benzema koristi jedanaesterac i odvodi Kraljeve u Pariz na okršaj s Liverpoolom.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, igrao je do 75. minute susreta kada ga mijenja Eduardo Camavinga. Upravo je mladi Francuz sudjelovao kod sva tri gola španjolskog kluba. Za nas je najznačajniji podatak da prolaskom Reala, Hrvatska ima predstavnika u finalu Lige prvake 11. godinu zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Mo Salah /

Zvijezda Liverpoola ne skriva želje uoči finala: 'Ako me osobno pitate, želim Real Madrid'

Image
Mo Salah /

Zvijezda Liverpoola ne skriva želje uoči finala: 'Ako me osobno pitate, želim Real Madrid'

Devet Hrvata u 11 finala

Redom su finale najprestižnijeg klupskog natjecanja izborili:  Ivica Olić i Danijel Pranjić 2012. s Bayernom, Mario Mandžukić 2013. također s Bayernom, Luka Modrić 2014. s Realom, Ivan Rakitić 2015. s Barcelonom, Luka Modrić i Mateo Kovačić 2016. s Realom, Luka Modrić i Mateo Kovačić (Real) i Mario Mandžukić i Marko Pjaca (Juventus) 2017., Luka Modrić i Mateo Kovačić (Real) i Dejan Lovren (Liverpool) 2018., Dejan Lovren (Liverpool) 2019., Ivan Perišić (Bayern M.) 2020., Mateo Kovačić (Chelsea) 2021. te za ovu godinu, ponovno Luka i Real. Osvoji li Modrić i ove godine Ligu prvaka, postat će jubilarni deseti Hrvat zaredom na vrhu Europe. Nevjerojatan podatak za zemlju od četiri milijuna stanovnika.

Finale Lige prvaka između Reala i Liverpoola igra se 28. svibnja u Parizu. Bit će to repriza finala iz 2018. kada su Španjolci s 3-1 ponijeli naslov prvaka Europe golovima Benzeme i Balea (2x). Jedini strijelac za Engleze bio je Sadio Mane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo