VJEČNI TALENT / Hrvat u formi života: 'Modrić će se probuditi u tri ujutro za savjet, imao sam sreću igrati s njim'

Image
Foto: Profimedia

Alen Halilović uživa u renesansi svoje karijere u nizozemskoj Eredivisie

18.9.2023.
22:57
Profimedia
VOYO logo

Alen Halilović uživa u renesansi svoje karijere u nizozemskoj Eredivisie . Bivši hrvatski reprezentativac u proteklom kolu je golom i asistencijom predvodio Fortunu Sittard do 3:1 pobjede nad Volendamom.

Image
RENESANSA /

Halilović nakon prvijenca dobio ovacije pa otkrio kome je posvetio pogodak: 'On je jedini vjerovao u mene'

Image
RENESANSA /

Halilović nakon prvijenca dobio ovacije pa otkrio kome je posvetio pogodak: 'On je jedini vjerovao u mene'

Halilović je za tu izvedbu dobio skoro pa savršenu ocjenu - 9.9. Nakon utakmice karijere javio mu se španjolski As, kojeg zanima Barcelonin promašaj koji je sa samo 16 godina prešao iz Dinama u katalonskog velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Španjolsku ste stigli vrlo mladi, sa 17 godina. Puno se očekivalo od vas. Za hrvatsku reprezentaciju ste debitirali sa 16 godina, po čemu ste rekorder. Kako je bilo stići u Barcelonu kao tinejdžer i doživjeti sve to?

"Postojao je plan. Prve godine sam trebao igrati za Barcu B, jer je rezervna momčad bila u drugoj ligi i to je za mene bio dobar korak prilagodbe. Igrao sam utakmice i trenirao s prvom momčadi. Tada sam malo izgubio strpljenje. Bio sam mlad i uvijek sam želio igrati. To mi je nedostajalo i pogriješio sam kada sam otišao iz Španjolske jer ovaj nogomet mi odgovora. U Španjolskoj sam uvijek igrao dobro".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li vama ili onima oko Vas nedostajalo strpljenja jer su htjeli da brzo uspijete?

"Znate kako stvari stoje kad si mlad. Želite ići punom parom, sve obaviti brzo, a kada to ne učinite, mislite da gubite vrijeme. Tu si u krivu. Sada s 27 godina to vidim drugačije. Imam više strpljenja i skromniji sam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biste li to promijenili u svojoj prošlosti?

"Da, bih. Ali sada sam fokusiran na ono što radim. Ovo je vrlo važna godina za mene. Imao sam jako dobru predsezonu, na odličnoj sam fizičkoj razini i zato mislim da su stvari ovdje krenule tako dobro. Primijetio sam da sam na dobroj razini u posljednje četiri utakmice. Sada moram samo nastaviti tako, ništa više".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislite li da je činjenica da je Messi također bio u Barceloni u Vaše vrijeme, ali i kasnije, stvorila veliki pritisak za one koji su došli kao veliki talenti poput Vas? Brzo su vas uspoređivali s Messijem. Je li to bilo negativno za igrače poput Vas?

"Nije. Kad sam ja bio u Barceloni, Messi nam je puno pomagao. Imao je jako dobar odnos s igračima koji su došli iz mlade momčadi. Na svakom treningu nas je poučavao. Zamislite, radite s najboljim u povijesti. Gledati ga na svakom treningu u najboljem izdanju... Ima li bolje pomoći mladoj osobi?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrali ste za reprezentaciju uz velike hrvatske igrače poput Modrića i Kovačića. Hrvatska se u posljednje vrijeme uvijek bori za velike trofeje. U čemu je tajna hrvatskog nogometa? Zašto su uvijek tako konkurentni?

"U našoj zemlji ima mnogo talenata. Imate klubove poput zagrebačkog Dinama ili splitskog Hajduka koji imaju jako dobre škole. Nakon toga, vrlo smo natjecateljski raspoloženi od malih nogu. Još kad sam bio dijete, sjećam se da smo uvijek htjeli pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjećam se da sam kao dijete išao sa zagrebačkim Dinamom na pripreme s velikim momčadima i uvijek smo pobjeđivali. Taj natjecateljski karakter stvarao se u igraču odmalena i sad vidite Luku ili Matea, starije igrače, koji nisu izgubili tu glad za pobjedom. Mala smo zemlja, ali nitko ne želi pobjeđivati više od nas, nije bitno protiv koga igramo".

Modrić se s gotovo 40 godina još drži u reprezentaciji. To je impresivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan je od tri najbolja veznjaka u povijesti. Igrao je spektakularno od prvog dana kada je stigao u Madrid. Samo prve godine nije to činio konstantno, ali iz sezone u sezonu je među najboljima na svojoj poziciji. I to puno pomaže Hrvatskoj, vrlo je inspirativno imati takvog sjajnog igrača. Imao sam sreću igrati s njim u nekim utakmicama u reprezentaciji..."

Koji je najbolji savjet koji Vam je dao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je vrlo normalna osoba. Sve je osvojio, sve je igrao, proglašen je najboljim igračem svijeta, ali ako ga nazovete u tri ujutro i pitate ga za savjet kako nešto učiniti, probudit će se da razgovara s vama. On nije samo sjajan igrač, on je jako dobra osoba".

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo