Hrvat osmislio sustav kakav nema nitko na svijetu!

Inovativni sustav za analizu nogometnih utakmica, Once football, trebao bi postati pravi hit u nogometnom svijetu, tvrdi njegov idejni začetnik Ivan Ilečić.

22.3.2012.
7:10
VOYO logo

"Naš sustav namijenjen je klubovima srednje klase, a statistika koju im nudimo je detaljna i točna u 95 posto slučajeva. Svaku utakmicu analiziramo iz sekunde u sekundu, a analiza traje i do sedam sati", tvrdi bivši nogometaš i idejni začetnik sustava Ivan Ilečić.

Sustav bilježi sve pogreške pojedinaca i momčadi, kontranapade, atraktivne poteze, trajanje pojedinih akcija, povrat posjeda lopte, razne prosjeke te još mnogo toga. Tako je, primjerice, pri analizi protivnika Hrvatske na EURU, ustanovljeno da se talijanskog playmakeraAndreu Pirla ne smije dulje od osam sekundi pustiti s loptom na 40 metara od gola jer 82 posto takvih akcija završi – pogotkom. Dobra infomracija za Slavena Bilića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, njihova analiza pokazala je da je Dinamovac Jerko Leko nedavno imao više dodavanja od Barçinog asa Xavija, ali i da je kvaliteta tih dodavanja bila znatno ispod Xavijeve. Mjerenja na hrvatskom derbiju poražavajuća su za Hajduk, primjerice Splićani su od svojih 87 akcija imali samo jednu s devet dodavanja, jednu sa šest, a sve druge s manje od pet.

"Mogu reći da je naš sustav detaljniji od ostalih i da nemamo konkurenciju na tržištu. Njegova je cijena od 600 do 4000 eura mjesečno, a već imamo narudžbe iz Njemačke i Italije", rekao je Ilečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo