HOWARD WEBB POZIVA FIFU NA UVOĐENJE VAR-A: / 'Naravno da bih više volio takvu pomoć nego da ovisim sam o sebi'

Image
Foto: AFP

Howard Webb umirovio se i prestao sa suđenjem 2014. godine, ali i dalje je aktivan na tom području i poručuje kako je video tehnologija potrebna na Svjetskom prvenstvu iduće godine.

17.11.2017.
13:12
AFP
VOYO logo

Dugo je vremena Howard Webb slovio za najcjenjenijeg europskog i svjetskog suca, a 2010. godine sudio je finale Lige prvaka (Inter - Bayern) i finale Svjetskog prvenstva (Španjolska - Nizozemska).

Ove godine priključio se Profesionaloj sudačkoj udruzi SAD-a, a sada se obratio i Fifi kako bi joj ukazao na prednosti korištenja video tehnologije i što skorije prihvaćanje iste na međunarodnim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA uspostavila radnu skupinu

"Da sam jedan od sudaca koji idu na tako veliko natjecanje poput Svjetskog prvenstva na kojem će svaku moju odluku analizirati diljem globusa, bih li volio imati mogućnost video snimke tijekom utakmice? Da, apsolutno! Bih li radije da mi u utakmici pomaže VAR nego da ovisim sam o sebi? Da, naravno da bih!"", rekao je Webb za Goal.

"Uz snimku se sudac osjeća sigurno i sretno što može imati dodatnu pomoć koja je neprocjenjiva. FIFA je već uspostavila radnu skupinu koja se bavi ovim pitanjem, a ona obuhvaća zemlje iz svih dijelova svijeta. Nadam se da ova kolektivna saznanja mogu biti temelj za promjene koje će koristiti svima pa tako i Fifi", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo