SLUŽBENO POTVRĐENO / HNS prodao prava na HNL za ogroman novac, evo čiju su ponudu prihvatili

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HNS je nedavno raskinuo ugovor s tvrtkom Endorphin Magine

21.2.2022.
17:51
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na sjednici održanoj u ponedjeljak odlučio je odabrati ponudu Hrvatskog Telekoma kao partnera za televizijska prava za natjecanja pod okriljem HNS-a za sljedeće četiri natjecateljske godine.

Image
RASKINULI UGOVOR SA ŠVEĐANIMA /

HNS opet prodaje prava za HNL, uvjereni su da će naši klubovi dobiti više novca

Image
RASKINULI UGOVOR SA ŠVEĐANIMA /

HNS opet prodaje prava za HNL, uvjereni su da će naši klubovi dobiti više novca

Za isto to razdoblje medijska prava otkupila je kladionica SuperSport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošloga tjedna HNS je raskinuo ugovor s tvrtkom Endorphin Magine, a nakon toga HNS je dobio tri službene ponude za kupnju TV prava - tvrtke A1 Hrvatska, Hrvatskog Telekoma te Sportkluba i AB SportConsultinga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IO HNS-a odlučio je odabrati ponudu Hrvatskog Telekoma, koja je s iznosom od devet milijuna eura po godini bila najizdašnija. Tako će u četiri godine, koliko je predviđeno trajanje ugovora, Hrvatski Telekom za pripadajuća TV prava uplatiti HNS-u 36 milijuna eura.

Prihvaćena je i ponuda SuperSporta za medijska prava u iznosu od 1.5 milijuna eura po natjecateljskoj godini za sponzorska prava te 500.000 eura po natjecateljskoj godini za prava klađenja što znači da je ukupno HNS za televizijska i medijska prava osigurao 44 milijuna eura u naredne četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izniman iskorak za Savez'

"Kao što smo najavili prošloga tjedna, brzo smo pronašli najbolje rješenje za hrvatske klubove i cjelokupni hrvatski nogomet. Pregovori sa zainteresiranim tvrtkama pokazali su veliko zanimanje koje postoji za hrvatskim klupskim nogometom, a prihvaćene ponude HT-a i SuperSporta najbolje potvrđuju tu veliku vrijednost. Drago nam je što nastavljamo suradnju s Hrvatskim Telekomom koji je već niz godina sjajan partner hrvatskog nogometa, pa stoga ne dvojimo da će i ova suradnja biti vrlo uspješna. Ovo je izniman iskorak za Savez i naše klubove te sam uvjeren da će ovih 44 milijuna eura osigurati daljnji napredak Prve lige i svih ostalih natjecanja", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Iz HNS-a su dodali i kako je dogovoren sporazum između Hrvatskog Telekoma i Hrvatske televizije prema kojem će jedna utakmica svakog kola biti emitirana na nacionalnoj televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo