HNS poslao oštru poruku: / 'Ne želimo prihvaćati ultimatume'

25.12.2014.
19:05
VOYO logo

Davor Šuker je nakon stopiranja projekta izgradnje kampa HNS-a na Sveticama, kazao:

"Sredstva imamo, možemo graditi i negdje drugdje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje bi to moglo biti?

Mi smo za sjednicu Skupštine pripremili dokumentaciju koja je bila spremna za raspravu i donošenje odluke kad je u pitanju davanje suglasnosti za projekt. Na sjednici klubova zastupnika detaljno smo obrazložili projekt, na uvid je dokumentaciju dao i arhitekt koji je pobijedio na natječaju, te je sve detaljno objasnio o gradnji atletsko-nogometnog centra. Ovo što se dogodilo je čista politika. Jedan neočekivan zastoj u projektu za koji smo duboko uvjereni da je od interesa za grad Zagreb i HNS", objasnio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović za Sportske novosti, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Realni smo ljudi i ne želimo se dovesti u situaciju da prihvaćamo ultimatume koji nisu u našem interesu. Zato je naš predsjednik Davor Šuker jasno dao do znanja kako u slučaju, zbog bilo kojeg razloga, da projekt neće biti prihvaćen, imamo nekoliko lokacija koje već od ranije nude svoje domaćinstvo".

Vrbanović dodaje kako je primio dva poziva iz dva različita dijela Hrvatske u kojem se obnavlja zahtjev. U oba stoji da se ne opterećuju problemom sjedišta kampa, da oni odmah nude domaćinstvo, te plus toga na sebe preuzimaju kompletan trošak pripreme i organizacije centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žele da se investicija usmjeri prema njima. Iz pristojnosti prema ljudima koji to nude, te u uvjerenju da grad Zagreb i dalje ima prioritet, nećemo odmah krenuti u tu priču, te objavljivati njihova imena i gradove, odnosno županije. Zahvalili smo se, ali ostajemo u kontaktu. Ako bi grad Zagreb zbog tehničkih i političkih razloga bio stavljen sa strane, od UEFA-e bismo tražili suglasnost da sredstva usmjerimo prema drugom mjestu, a tu bismo suglasnost dobili. Vrlo lako bismo našli lokaciju na kojoj bi se centar sagradio", objašnjava Vrbanović.

Što se tiće samih lokacija, vrijedi spomenuti kako, navodno, veliko zanimanje za izgradnju kampa postoji u Istri, ponuda je stigla iz sječko-baranjske županije, te iz - Velike Gorice. U predgrađu Zagreba, u blizini zračne luke Pleso ima sjajnog prostora za izgradnju kampa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nemamo nikakvih problema da donesemo promjenu strateškog plana. Ali sad ćemo pričekati sljedeću Gradsku skupštinu, rečeno nam je da će biti održana početkom veljače", izjavio je Vrbanović.

Vrijedi istaknuti kako HNS na raspolaganju ima 7 milijuna eura za izgradnju kampa. Taj novac je, navodno, stigao iz europskih fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo