NAKON FRANCUSKE

HNS O VEČERI MATEA KOVAČIĆA: Procurila priča među novinare; ‘Igrači su nakon utakmice bili slobodni’

Mateo Kovačić organizirao večeru kako bi proslavio rođenje sina

Liječnička služba hrvatske nogometne reprezentacije primila je na znanje informacije da su reprezentativci Ante Budimir i Andrej Kramarić bili pozitivni na testiranju za virus SARS-CoV-2 po dolasku u svoje klubove i tome izvjestila i službeno javnost u popodnevnim satima, nakon što je službeni Hoffenhaim objavio da je Andrej zaražen koronavirusom. U HNS-u ističu da su svi igrači bili negativni na tri testiranja koja su imali tijekom okupljanja.

HNS: ‘Poštivali su sve mjere’

Također, reprezentativci i stožer poštivali su, poručuju iz Saveza u priopćenju, sve propisane epidemiološke mjere. O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca, kao i Francuski nogometni savez (FFF), a liječnička služba hrvatske reprezentacije je o pozitivnim testovima odmah obavijestila i nadležnu epidemiološku službu RH.

Nadležna epidemiološka služba procijenila je kako reprezentativni suigrači Kramarića i Budimira te članovi stožera nisu bili rizični kontakti te da nije potrebno propisati obveznu samoizolaciju bilo kojem članu reprezentacije.

KORONAVIRUS SE UVUKAO U REDOVE VATRENIH? ‘Ne znam gdje sam i kako to pokupio, imam minimalne simptome’

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu čitajte – OVDJE

Mateo Kovačić organizirao večeru?

No, prema pisanju 24sata, pojavila se priča kako je Mateo Kovačić (26) nakon poraza od Francuske, nakon što su se reprezentativci razišli i otišli svojim klubovima, organizirao večeru kako bi proslavio rođenje sina, a na njoj su bili i neki reprezentativci. No na njoj nisu bili Ante Budimir i Andrej Kramarić koji su danas saznali kako su pozitivni na koronavirus.

Naravno, pitanje je odmah postavljeno HNS-u, stoga iz Saveza poručuju:

“Što se eventualne večere tiče, okupljanje reprezentacije okončano je utakmicom protiv Francuske i igrači su nakon toga slobodni vratiti se u svoje klubove”.

Povratak na Net.hr