HNS / miče sve koji su bacili ljagu na hrvatski nogomet!

'Zašto bih se stavio na raspolaganje USKOK-u? Ja nisam službenik USKOK-a, ja sam službenik Dinama. Imam pametnijeg posla nego da se stavljam u službu USKOK-a. Pa nisam poludio!

11.12.2011.
14:54
VOYO logo

Nakon što su Željko Širić i Stjepan Djedović u subotu dovedeni u Županijski sud koji im je odredio jednomjesečni pritvor, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je tvrdio kako HNS neće poduzimati nikakve korake dok se ne javi USKOK.

"Čekamo izvješće USKOK-a i onda ćemo vidjeti što i kako dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planirate li sazvati izvanrednu sjednicu Izvršnog odbora HNS-a?

"Zasad ne, ali bude li potrebno, odmah ćemo je sazvati sljedećeg tjedna", kazao je u subotu Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nedjelja je za članove IO-a HNS-a počela vrlo burno jer je ipak sazvana izvanredna sjednica u Kući hrvatskog nogometa koja je počela u podne, a prvi ju je napustio Zdravko Mamić kojeg su dočekali novinari.

"Imate konferenciju za medije sati i tamo ćete dobiti sve, ne mogu ju ja održati prije nego što je zakazana", rekao je Mamić, krenuo prema svom automobilu, no nakon 20 metara je zastao i vratio se:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte misliti da bježimo. Međutim, morate biti korektni. Na sjednici u petak nam je jasno rečeno kako je ovo predmet USKOK-a i da ne smijemo davati komentare. Danas ponovo ne možemo ništa komentirati i zato imate konferenciju za medije. Nemojte proganjati ljude i stvarati neki virtualni film. Znači, to je predmet USKOK-a i mi ga ne smijemo komentirati ni na koji način. Nitko od nas ne bježi, samo slijedimo upozorenje koje smo dobili od sudaca USKOK-a, a vi pišete da saginjemo glave i peremo ruke. To jedostavno nije istina", kazao je Mamić pred kojeg je doletjelo pitanje je li se stavio na raspolaganje USKOK-u?

"Zašto bih se stavio? Ja nisam službenik USKOK-a, ja sam službenik Dinama. Imam pametnijeg posla nego da se stavljam u službu USKOK-a. Pa nisam poludio!", izjavio je Mamić, a 20 minuta nakon njega je Kuću hrvatskog nogometa napustio i predsjednik HNS-a Vlatko Marković koji je opet 'briljirao':

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ćete saznati u priopćenju", dobacio je novinarima i krenuo se udaljavati, a novinari su ga pitali je li HNS odgovoran za skandal koji trese hrvatski nogomet?

"HNS je uvijek kriv kada imate ovakvu reprezentaciju koja vas reprezentatira", izjavio je Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić otvorio je konferenciju za medije ovim riječima:

"Kada se govori o odgovornosti, postoji pojam individualne krivnje. Donijeli smo konkretne prijedloge o mjerama u najkraćem roku. Prijava Disciplinskoj komisiji Željka Širića i Stjepana Djedovića. Širić se razdužuje dužnosti predsjednika Komisije nogometnih sudaca, kao i Stjepan Djedović kao član komisije", izjavio je Srebrić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo razgovarali o ostavci Vlatka Markovića, razgovarali smo o tome da brzo saniramo situaciju", rekao je Srebrić.

Obzirom da istraga USKOK-a seže sedam godina unatrag, novinari su pitali Zorislava Srebrića dolazi li u pitanje regularnost ovog, ali i priješnjih prvenstava?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je verificirano ne dolazi u pitanje, a tekuće za sada ne dolazi u pitanje", izjavio je Srebrić i tako razočarao sve navijače Hajduka, ali i ostalih klubova koji smatraju da se Dinamo bavio nečasnim radnjama i neregularno osvajao titule.

"Izvršni odbor HNS-a je na sjednici održanoj 11. 12. 2011., a povodom uhićenja dopredsjednika HNS-a i člana Komisije nogometnih sudaca IO HNS, razmotrio nastalu situaciju i temeljem dostupnih podataka donio sljedeće odluke: 1. Izvršni odbor podržava svaku aktivnost pravosudnih tijela Republike Hrvatske koja vode ka razrješenju negativnosti i otkriću nedopuštenih radnji u nogometu. Inzistirat ćemo na tome da se svako saznanje o eventualnim neregularnostima do kraja istraži i, ako je potrebno, procesuira. Na taj način će se iz nogometne organizacije ukloniti osobe zbog čijeg je djelovanja bačena ljaga na čitav hrvatski nogomet. Time će se pomoći daljnjem razvoju hrvatskog nogometa koji će nakon okončanih postupaka biti rasterećen daljnjih sumnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ističemo da svaka krivnja i odgovornost trebaju biti individualizirane i da odgovornost pojedinca ili više osoba ne mogu baciti ljagu na ogromnu većinu nogometnih djelatnika koji svoje poslove u nogometu obavljaju časno i pošteno, najvećim dijelom volonterski.

3. Izvršni odbor i njegova tijela detaljno će razmotriti dosadašnju djelatnost Komisije nogometnih sudaca i sudačke organizacije u cjelini. Kao prvi korak, odlučuje se:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

a) Podnosi se disciplinska prijava Disciplinskoj komisiji HNS protiv Željka Širića i Stjepana Djedovića i traži se što hitnije postupanje po toj prijavi.

b) Željko Širić razrješuje se dužnosti predsjednika Komisije nogometnih sudaca IO HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

c) Stjepan Djedović razrješuje se dužnosti člana Komisije nogometnih sudaca IO HNS

d) Raspušta se dosadašnji sastav Komisije nogometnih sudaca IO HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

e) Izvršni odbor će u kratkom roku imenovati predsjednika Komisije nogometnih sudaca IO HNS koji će predložiti članove te Komisije.

4. HNS će pružiti svu pomoć pravosudnim tijelima koja provode ovu, kao i sve eventualne druge istrage, a koje imaju za cilj pronalaženje eventualnih neregularnosti u nogometu. Podsjećamo na uspješnu suradnju s policijom i USKOK-om u slučaju „Offside“ te očekujemo da će takva biti i u ovom postupku. 5. O svim saznanjima o ovom slučaju HNS će nastaviti redovito izvješćivati FIFA-u i UEFA-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor HNS-a"

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez Više o temi: specijal-201102150360004-Skandali i strasti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo