PALA ODLUKA / HNS kasni 3 godine: Napokon je ukinuto zastarjelo pravilo u Hrvatskom kupu

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ova odluka donesena je nakon što je javnost izrazila nezadovoljstvo ovim pravilom koje je ostalo netaknuto unatoč kritikama. HNS je konačno reagirao i donio promjene koje će stupiti na snagu 1. srpnja ove godine

11.6.2024.
14:39
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Prošle su tri godine od kad je UEFA ukinula pravilo gola u gostima u svim natjecanjima pod svojom ingerencijom, a Hrvatski nogometni savez napokon je odlučio povesti se njihovim primjerom.

Image
IGRA MILIJUNA /

Otkriveni najvrjedniji sastavi Eura u Njemačkoj: Hrvatske nema među Top 10

Image
IGRA MILIJUNA /

Otkriveni najvrjedniji sastavi Eura u Njemačkoj: Hrvatske nema među Top 10

Predsjednik UEFA-e Čeferin već je objasnio razlog ukidanja ovog pravila, a ta se odluka temelji na uvjerenju da se na domaćine stavlja previše pritiska ako gostujuća momčad postigne pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka donesena je nakon što je javnost izrazila nezadovoljstvo tim pravilom koje je ostalo netaknuto unatoč kritikama. HNS je konačno reagirao i donio promjene koje će stupiti na snagu 1. srpnja ove godine.

Prema novom Pravilniku o nogometnim natjecanjima, na utakmicama finala Kupa koje se igraju po dvostrukom kup sustavu, pobjednik će biti ekipa koja ukupno na obje utakmice postigne više pogodaka. U slučaju jednakog broja pogodaka, druga će se utakmica produžiti, a ako i tada nema pobjednika, odlučivat će se izvođenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je važna promjena koja će osigurati pravedniji ishod finala i ukloniti nepravdu koja je često pratila utakmice finala Kupa. Sada će se izboriti pobjednik na terenu, bez obzira na to igra li se kod kuće ili u gostima.

Prošle sezone u finalu SuperSport Hrvatskog kupa između osvajača Dinama i Rijeke, koje se igralo na dvije utakmice, i dalje je vrijedilo to zastarjelo pravilo. Pravilo gola u gostima u svojim su natjecanjima zadržali još neki europski savezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo