Najvažniji portal za tržišnu vrijednost nogometaša Transfermarkt ažurirao je vrijednosti nogometaša u HNL-u.

Veliki skok doživjela je cijela ekipa splitskog Hajduka, koja je sada druga najvrjednija u Hrvatskoj, odmah iza Dinama, a ispred Osijeka i Rijeke.

Najvrjedniji igrač u HNL-u je branič Dinama koji će od sljedeće sezone igrati za njemački Leipzig Joško Gvardiol s 19 milijuna eura, a slijedi ga njegov suigrač i prvi vratar hrvatske reprezentacije Dominik Livaković s 15 milijuna.

Modri na vrhu

Prvih sedam najvrijednijih igrača u HNL-u dolazi iz Dinama, pa se tako iza Gvardiola i Livakovića nalaze Luka Ivanušec, Lovro Majer, Bruno Petković, Mislav Oršić i Arijan Ademi, a na osmom mjestu je najvrjedniji igrač Hajduka - talentirani branič Mario Vušković sa 6,5 milijuna eura.

Na listi najvrjednijih u HNL-u nalazi se najbolji igrač Gorice Kristijan Lovrić čija se vrijednost procjenjuje na šest milijuna eura te Osijekov napadač Ramon Mierez koji je procijenjen na pet milijuna.

Veliki skok doživio je supertalentirani ofenzivac splitskog Hajduka Stipe Biuk, koji donedavno uopće nije imao cijenu na Transfermarktu, a sada vrijedi četiri milijuna eura.