BBC SE NAKLONIO HRVATU /

Vatreni dobio novi nadimak i ušao u odabrano društvo: 'On je grač kojeg treba pratiti na Euru'

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Treba napomenuti da na listu nisu stavljali Engleze

10.6.2021.
14:27
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol našao se na BBC-jevom popisu od 20 mladih igrača koje treba pratiti na Euro 2020. Kako ima slično prezime kao Guardiola prozvali su ga Mali Pep.

"Gvardiol je jedan od igrača kojima se RB Leipzig nada zamijeniti Ibrahima Konatéa i Dayota Upamecana. Središnjeg braniča ili lijevog beka njemački klub je kupio u rujnu od zagrebačkog Dinama i odmah ga vratio hrvatskom prvaku na posudbu do kraja sezone. Bio je odličan u Dinamovom dugom europskom pohodu iako je zbog ozljede propustio utakmice protiv Tottenhama. Gvardiol će nakon Eura preseliti u Njemačku i vjerojatno će direktno ići u Leipzigovu momčad", napisao je. Steve Wilson za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Kramarić

Zanimljivo je, na popisu je i igrač kojeg zovu novim Kramarićem. Riječ je o Austrijancu Christophu Baumgartneru koji je sjajno u Hoffenheimu nadomjestio izostanak Vatrenog dok je ovaj bio ozlijeđen tijekom sezone. Za službenu stranicu Bundeslige svojevremeno je komentirao nadimak koji je dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno nisam novi Kramarić jer nisam tako dobar", poručio je.

Na popisu su se još našli Belgijac Jeremy Doku, Šveđanin Jordan Larsson, Francuz Jules Koundé, Čeh Adam Hlozek , Švicarac Bećir Omeragić, Nizozemac Ryan Gravenberch, Turčin Orkun Kokcu, Šveđanin Alexander Isak, kojeg nazivaju novi Zlatan, Čeh Alex Kral, Portugalac Nuno Mendes, Nijemac Jamal Musiala, Austrijanac Saša Kalajdžić, Makedonac Eljif Elmas, Turčin Halil Dervisoglu, Slovak Tomas Suslov, Poljak Kamil Piatkowski , Finac Onni Valakari i Španjolac Pedri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo