RUTINSKA POBJEDA / Hajduk zakucao Goricu za dno i polako topi Dinamovu prednost: Zaigrani Livaja promašio panenku

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Hajduk smanjio Dinamovu prednost na pet bodova zaostatka, dok je Gorica upisala jubilarni deseti poraz

26.10.2022.
18:54
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

U zaostalom dvoboju četvrtog kola HNL-a nogometaši Hajduka su na Poljudu pobijedili Goricu rezultatom 3-1 uz dva pogotka prvog strijelca lige Marka Livaje koji je time došao do deset ligaških golova. Hajduk je imao savršeno otvaranje utakmice. Poveo je već u 2. minuti kada je poklon Jovičića iskoristio najbolji prvoligaški strijelac Marko Livaja za 1-0.

Image
NIJE BIO OPREZAN /

Livaja ostavio mrlju na pobjedu protiv Gorice i propušta narednu utakmicu: Evo što je napravio

Image
NIJE BIO OPREZAN /

Livaja ostavio mrlju na pobjedu protiv Gorice i propušta narednu utakmicu: Evo što je napravio

Efikasan Hajduk

Splitska obrana u 9. minuti je zbunjeno reagirala u više navrata, a brzi Francois je sve pratio, iskoristio pogreške i lijepo završio akciju za 1-1. U ostatku prvog poluvremena Hajduk je imao prividnu inicijativu. Više je držao loptu u svojim nogama, pokušavao napadati i prijetiti, no sve je to više izgledalo na mučenje nego li na pravu dominaciju. Hajduk je ipak poveo u 59. minuti te je opet strijelac bio Livaja, ovaj put s 11 metara za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi pogodak i novo vodstvo napokon je opustilo igrače Hajduka koji su do kraja ogleda na pravi način dominirali i stvorili niz dobrih prilika, a u 72. minuti nakon kornera, Awaziem bio najviši u skoku te je glavom pogodio za 3-1. Livaja je u 91. minuti mogao zabiti i svoj treći pogodak na susretu. Dosuđen je novi jedanaesterac za Hajduk, ali je hrvatski reprezentativac panenkom prebacio gostujuća vrata.

Samu završnicu gosti su odigrali s desetoricom jer je u 85. minuti, zbog igranja rukom, crveni karton dobio Korca. Uz utakmicu više Hajduk je došao vodećem Dinamu na pet bodova minusa. Gorica je upisala jubilarni deseti poraz - ostala je posljednja i ima šest bodova manje od pretposljednje Rijeke. Od zaostalih utakmica ostala je još tek jedna, ona u Puli između Istre 1961 i Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo