Hajduk podigao na noge 15.000 gledatelja

Pred oko 15.000 gledatelja na Poljudu, Hajduk je u derbiju 2. kola hrvatske nogometne lige pobijedio Split s 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Franko Andrijašević u 15. minuti.

29.7.2012.
21:58
VOYO logo

Iako su gosti na Poljud stigli kao pritajeni favoriti, mlada momčad Hajduka iznenadila je sjajnom predstavom. Bijeli su u 2. kolu hrvatske nogometne lige pobijedili s 1:0, a rezultat je mogao biti kudikamo uvjerljivi da su domaćini bili malo prisebniji u završnici.

Hajduk je odmah na startu stisnuo Splitovce, a početna inicijativa urodila je plodom već u 15. minuti. Iz kornera je ubacio Jozinović, najviši u buketu igrača bio je Andrijašević i glavom zabio pored nemoćnog vratara Zagorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to, ispostavilo se, jedini pogodak na susretu, jer su Bijeli promašili niz prilika s kojim su mogli doći do puno uvjerljivije pobjede. Bijeli su u prvom dijelu imali priliku povećati svoje vodstvo preko Vukušića i Ozobića koji su snažnim udarcima u nekoliko navrata pokušali gostujućeg vratara iznenaditi iz daljine.

Na drugoj strani ponajviše se svojim prodorima istaknuo mladi napadač Ante Rebić, a nekoliko je puta na gol Blaževića zapucao i Henri Belle, ipak neuspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je Hajduk još jače stisnuo Crvene. Pravo je čudo što je u 52. minuti promašio Sušić kada je na asistenciju Caktaša sa samo sedam metara od gola gostiju, loptu poslao pored gola. Odličnu je solo akciju u 57. imao Ozobić, nanizao je nekoliko igrača, namjestio se na 16 metara, ali njegov udarac nije pronašao put do mreže.

Najveću priliku na utakmici imao je Split u 70. minuti, kada je centaršut s desne strane sjeo na glavu Vojnovića, koji je s desetak metara promašio cijela vrata. U posljednjih 20 minuta na trenu je postojala samo jedna momčad, ona Hajdukova čiji su napadači ponovo propustili nekoliko dobrih prilika. Prvo, Vukušić, zatim Caktaš, a potom i Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, do kraja se rezultat nije mijenjao, Hajduk je zasluženo došao do tri boda i prve pobjede u ovogodišnjem izdanje hrvatske nogometne lige. Hajduku već u četvrtak na Poljud dolazi milanski Inter, a ono što veseli Mišu Krističevića uoči spomenutog spektakla jest da Bijeli već u trećoj utakmici ove sezone nisu kapitulirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo