HAJDUK PRODAO JEDNOG OD NAJBOLJIH IGRAČA / Bivši mladi Vatreni karijeru nastavlja u kultnom talijanskom klubu, a na Poljud stiže pristojna svota novca

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ukupno je 24-godišnji veznjak odigrao 93 službene utakmice za Hajduk, od čega je 72 započeo u prvom sastavu

18.6.2021.
10:57
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

HNK Hajduk i Parma Calcio 1913 postigli su dogovor u transferu Stanka Jurića koji nogometnu karijeru nastavlja u talijanskom klubu, piše tako splitski klub u priopćenju na svojoj službenoj stranici.

Stanko je stigao u Hajduk iz Dugopolja početkom 2018. godine, a debi za prvu momčad čekao je do ljeta i 2. pretkola Europske lige u kojem su Bijeli gostovali kod Slavije u Sofiji. Ušao je s klupe u sedmoj minuti susreta, a već u 24. minuti postigao je pogodak za 1:0. Hajduk je u toj utakmici na koncu slavio s 3:2 protiv bugarske momčadi te kasnije u drugoj utakmici potvrdio prolazak u sljedeću fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ON BI MOGAO BITI HIT NA POLJUDU /

Javilo nam se novo Hajdukovo pojačanje, u Splitu stvaraju jaku momčad: 'Ovo je ostvarenje sna, ne osobna pobjeda'

Image
ON BI MOGAO BITI HIT NA POLJUDU /

Javilo nam se novo Hajdukovo pojačanje, u Splitu stvaraju jaku momčad: 'Ovo je ostvarenje sna, ne osobna pobjeda'

Sveukupno je 24-godišnji veznjak odigrao 93 službene utakmice za Hajduk, od čega je 72 započeo u prvom sastavu. Zabio je pri tom osam golova i upisao pet asistencija. Posljednji susret odigrao je protiv Lokomotive na Poljudu, bila je to ujedno i zadnja prvenstvena utakmica, Hajduk je pobijedio s 2:0, a Jurić je asistirao Marku Livaji za prvi pogodak.

"Stanku iz sveg srca zahvaljujemo na svemu što je dao za ovaj Klub. Njegovu srčanost, doprinos i energiju neće biti lako nadoknaditi. Znamo što mu znači Hajduk kao djetetu ovog grada, a što je uvijek pokazivao na terenu. Želimo mu svu sreću i uspjeh u njegovom novom klubu te se nadamo da će se jednom vratiti u svoj Hajduk", kazao je sportski direktor Bijelih Mindaugas Nikoličius nakon potvrde transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Milan Sabic/PIXSELL

Platili ga oko dva milijuna

Stanko se od Hajduka oprostio emotivnom porukom:

"Želim se zahvaliti svim trenerima, navijačima, doktorima, fizioterapeutima, oružarima, tetama spremačicama, svima u Klubu s kojima sam proveo prekrasne tri i pol godine. Više od toga, igranjem za Hajduk ostvario sam svoj san, ovaj Klub je za mene uvijek predstavljao ogromnu emociju, a ja sam tu emociju nastojao živjeti na terenu u svakoj utakmici. Bilo je dobrih i loših trenutaka na tom putu, ali znam da sam za Hajduk uvijek davao sve što mogu. Žao mi je što idem, ali ova odluka je najbolja za Hajduk, a ako je najbolja za Hajduk onda je i za mene. Nadam se da ću se jednog dana vratiti u Hajduk kao još bolji igrač. Postoje dobri klubovi, bolji klubovi, svakakvi klubovi. Klubovi u kojima svatko od nas želi igrati i čije dresove kupujemo kao djeca. Hajduk meni nije ni dobar, ni bolji klub. On je prva ljubav. On je priča za sebe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno, Parma, koja je ispala u Serie B, Hajduku će za Jurića dati negdje oko dva milijuna eura, a to je cifra koja se i ranije spominjala u kontekstu Jurićeva transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo