hns bez milosti / Hajduk ponovno kažnjen igranjem bez podrške s tribina, Rijeka tri utakmice bez najboljeg igrača

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Osim Hajduka i Rijeke, novčano su kažnjeni još i Cibalia i Osijek zbog prekršaja tijekom međusobnog susreta u Vinkovcima u subotu

23.11.2016.
15:16
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić kaznio je Hajduk igranjem prve sljedeće domaće utakmice bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna zbog paljenja baklji i neprimjerenog skandiranja s pozivom na nasilje tijekom subotnje utakmice 16. kola protiv Lokomotive.

"Na utakmici Hajduk - Lokomotiva u 25., 53. i 55. minuti na sjevernoj tribini od strane navijačke skupine Torcida upaljeno je više od 20 baklji te je u 33. i 36. minuti zabilježeno neprimjereno skandiranje s pozivom na nasilje. Radi se o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS iste navijačke skupine zbog čega je HNK Hajduk na svim dosadašnjim utakmicama tekućeg prvenstva novčano kažnjavan i upozoren od strane disciplinskog suca da će se u slučaju ponavljanja prekršaja primijeniti teža vrsta kazne. Zbog toga je HNK Hajduk kažnjen odigravanjem prve slijedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna", stoji u objašnjenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk će sljedeću domaću utakmicu igrati 27. studenoga protiv Intera u 17. kola HNL-a.

Rijeka tri utakmice bez najboljeg igrača 

Vezni igrač vodeće momčadi prvenstva Rijeke Franko Andrijašević zbog crvenog kartona kojega je dobio po završetku utakmice protiv Slavena Belupa u nedjelju zbog vrijeđanja suca kažnjen je zabranom igranja na tri utakmice i 5.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrijašević tako neće imati pravo nastupa na prvenstvenoj utakmici protiv Cibalije u subotu u Rijeci, u četvrtfinalu Kupa protiv Lokomotive u utorak, te u derbiju 18. kola Prve HNL protiv Dinama koja je na rasporedu 3. prosinca u Zagrebu.

Na utakmici protiv Slavena Belupa s klupe Rijeke udaljeni su predstavnik kluba Ivan Mance zbog učestalog prigovaranja, napuštanja tehničkog prostora i gestikuliranja rukama te pomoćni trener Luka Brkljača zbog neprimjerenih riječi upućenih prvom pomoćnom sucu. Mance je kažnjen sa 2.000, a Brkljača sa 3.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je kažnjena sa 18.000 kuna jer su njezini navijači, koji su na utakmicu došli u organizaciji kluba, tijekom utakmice upalili četiri baklje od kojih su jednu ubacili u teren za igru, a u 88. minuti upaljačem i labelom pogodili su prvog pomoćnog suca. Kažnjen je i Slaven Belupo kao organizator sa 6.000 kuna.

Novčano su kažnjeni još i Cibalia i Osijek zbog prekršaja tijekom međusobnog susreta u Vinkovcima u subotu. Cibalia sa 12.000, a Osijek sa 5.000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo