Dinamo pobijedio Hajduk iz tragikomičnog penala!

U derbiju 22. kola hrvatskog prvenstva, Dinamo je pred oko 15.000 gledatelja pobijedio u Maksimiru Hajduk 2:1.

17.3.2012.
20:38
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 15.000 Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) Strijelci: Vukušić (14'), Kstanović (78', 80')

Dinamo (4-2-3-1): Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić - Leko, Badelj - Rukavina, Sammir, Kovačić - Beqiraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk (4-5-1): Blažević - James, Milović, Neretljak, Lima - Andrić, Andrijašević, Gabrić, Ozobić, Anas Sharbini - Vukušić Veliki derbi je završio, ali priče tek sad mogu početi. Krenulo je sjajno za Hajduk. Goste je u vodstvo doveo Ante Vukušić u 14. minuti, no onda je u samo dvije minute, od 81. do 83. Ivan Krstanović s dva pogotka preokrenuo rezultat. Prvo je zabio iz gužve u 81., a onda je samo dvije minute kasnije iskoristio kazneni udarac koji je i sam izborio.

Nakon gledanja ponovljene snimke, dojam je da je Krstanović prelagano pao te da prekršaja nije bilo, no što to sada vrijedi. Bebek je svoje odsvirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimio i montirao: Franjo Tot

Dinamo sada ima 13 bodova više od najvećeg rivala, osam kola prije kraja. Inače, Ante Čačić je ove sezone kao trener Hajduk pobijedio i s Lokomotivom i s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na derbiju kao što je ovaj između Hajduka i Dinama, takvi kazneni udarci se ne smiju svirati. To nema veze s 11-ercem. Suci su dobro sudili, smirili emocije na terenu, ali kazneni udarac nije bio", rekao je trener Hajduka Krasimir Balakov nakon utakmice.

http://www.youtube-nocookie.com/v/w1hxiI3xY8s?version=3&hl=en_USSnimio i montirao: Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov trener Ante Čačić bio je na kraju zadovoljan, kako i ne bi bio.

"Pokazali smo da i hrvatski derbi može biti dobar. Čestitam Hajduku na postavljanju i igri. Ja sam igrače pokušao smiriti u poluvremenu i rekao im da imamo još 45 minuta za preokret".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je prokomentirao i kazneni udarac.

"Možda sam subjektivan, ali ne slažem se s Balakovim. Obšivač nije imao namjeru ići na loptu", tvrdi Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši sudac Alojzije Šupraha komentirao je također spornu situaciju oko kaznenog udarca.

"Situacija je delikatna, ali tu nema nikakvog kontakta nogama, nešto malo rukama, ali to se ne svira. Kad bi se to sviralo, koliko bi kaznenih udaraca bilo na utakmicama...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučko je hrabrom igrom u gostima nokautiralo neambicioznu Cibaliju. Poslije tri uzastopne i sigurne pobjede u nastavku prvenstva, Cibalia je uvjerljivo izgubila na svome terenu od Lučkog s 1:3. Ni najmanje ne umanjujući zasluženi trijumf gostiju, momčadi Cibalije, dogodilo se upravo ono na što je trener Samir Toplak ukazivao u najavi utakmice.

Vinkovačka momčad u subotu na terenu nije pokazivala mobiliziranost i želju za nova tri boda. Tijekom 90 minuta uopće se nije primijetilo koja momčad se bori za izlazak u Europu, a koja za opstanak u prvoj ligi. Igrači Lučkog, koji su se do ovoga kola nalazili na 14. mjestu sa 16 osvojenih bodova, ušli su borbeno u utakmicu ne respektirajući domaćina. O igri domaće momčadi govori i podatak da vratar Lučkoga Željko Kovačić u 90 minuta gotovo da i nije imao niti jednu intervenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi šut upućen u okvir njegovoga gola bio je udarac Bartolovića u 83. minuti koji je i završio u mreži. Igra domaće momčadi svodila se na neprecizna dodavanja, izgubljene lopte, nerazumijevanje u igri i pokušaje da ugroze gostujući gol iz daljine što im nikako nije polazilo za nogom.

Dodajmo da je Istra 1961 kod kuće pobijedila Šibenika 2:1. Pogotke za domaćini postigli su Bačelić-Grgić u 8. minuti i Marić u 43., a prije drugoga gola domaćina Malčić je u 39. minuti izjednačio na 1:1 s bijele točke. Varaždinci po drugi put u tjedan dana poklekli u sudačkoj nadoknadi Momčad iz Varaždina u sudačku je nadoknadu ušla s 2:0, a na kraju je završilo 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinci ozbiljno moraju poraditi na privođenju utakmica kraju. Nakon što su prošli tjedan izgubili kod kuće od Zagreba 2:3, a vodili su 2:1 do pred sam kraj, sličan se scenarij ponovio i u Parku Mladeži. Na gostovanju kod Splita vodili su Varaždinci 2:0 pogocima Glavine (56.) i Antoleka (67.), a onda je krenula sudačka nadoknada...

Prvo je Čop u 91. minuti smanjio na 1:2, da bio Vidić u 93. minuti poravnao rezultat i priskrbio bod Splitu. Istra je pod vodstvom Igora Pamića nastavila s odličnim partijama u nastavku prvenstva. Puljani su ovoga puta pobijedili Šibenik s 2:1. Prvi gol za domaće zabio je Bačelić-Grgić već u 8. minuti, izjednačio je Malčić iz penala u 39. minuti, a pobjedu je Istri donio Marić pet minuta kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo specijal-201102150360004-Hajduk

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo