Hajduk dvaput pucao u gol pred prepunim Poljudom!

Trener Hajduka Krasimir Balakov najavio je juriš na Stoke City od prve minute.

4.8.2011.
14:09
VOYO logo

Split. Stadion: Poljud. Gledatelja: 33.000. Sudac: Andrea De Marco (Italija)

Strijelac: 0:1 - Miličević (a.g. - 90.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk (4-4-2):

Subašić - Maloča, Andrić, Miličević, Ruben Lima - Tomasov, Brkljača, Trebotić, Anas Sharbini - Vuković, Vukušić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoke (4-4-2):

Begović - Shawcross, Huth, Woodgate, Whelan - Etherington, Pennant, Wilson, Whitehead - Jones, Walters Kraj utakmice. Hajduk se s dva poraza od Stokea oprostio od Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' GOOOOLLL za Stoke. Nakon ubacivanja s desne strane, loptu je u vlastitu mrežu pospremio Miličević. Debi kakav sigurno nije sanjao.

90' - Sarić požutio. Stokeovi igrači dobili su još jednu priliku da malo odugovlače nakon što je prekršaj skrivio Sarić. Zbog grubosti je dobio žuti karton

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Walters i Tomasov zamijenjeni. Umjesto Waltersa u igri je Shotton, dok je Tomasova zamijenio Kukoč.

80' - Sporna situacija u šesnaestercu Stokea. Mario Brkljača kontrolirao je loptu u kaznenom prostoru, a igrač Stokea ga je zakačio po nogama, međutim sudac nije ništa pokazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Stoke zatvara utakmicu. Umjesto Jonesa posljednjih 15 minuta u igri je Diao.

74' - Nespretna reakcija Whelana. Zamalo je igrač Stokea pogodio vlastitu mrežu, ali otišlo je to u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Sarić u igri. U zadnjih 20 minuta u igri je umjesto Dinka TrebotićaSarić.

63' Još jedan karton za gostujuće igrače. Zbog grubog prekrašaja na 40 metara od gola požutio je Whitehead.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Žuti karton za vratara gostiju. Zbog zadržavanja igre, sudac je pokazao žuti karton Begoviću.

60' - Zaprijetio je Anas Sharbini. Na lijevoj strani do lopte je došao Sharbini. Uspio je prevariti svojeg čuvara, dobro je pucao, ali njegov je udarac Begović odbio u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Iz igre je izašao Vuković. Prilikom jednog starta ozljedio se Vuković, te nije bio u mogućnosti nastaviti s igrom. Umjesto njega u igri je Ahmad Sharbini.

53' - Prvi udarac Stokea u okvir vrata. Whelan je pucao sa 20 metara, ali to je bez problema obranio Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Trebotić pucao samo do bloka. Okušao je svoj udarac Trebotić sa 30 metara, ali pogodio je samo igrača ispred sebe.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Balakov je opet rotirao, pa je tako Tomasov pomaknut više prema naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Nakon prvog poluvremena Hajduk još uvijek nije uspio izjednačiti rezultat iz prve utakmice, te je pred njima još 45 minuta nade da to mogu učiniti.

44' - Tomasov pucao iz okreta. Oslobodio se Tomasov svog čuvara na 20 metara od gola Stokea, ali udarac je išao ravno u vratara Begovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Požutio i drugi stoper Hajduka. Zbog neopreznog starta na Pennantu žuti karton dobio je kapetan Hajduka, Srđan Andrić.

35' - Prekratak Jones. Nakon ubacivanja s desne strane u kaznenom prostoru Hajduka prekratak je ostao napadač Stokea Jones. Da je uspio doći do lopte bilo bi vrlo opasno za Subašića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Žuti karton za Miličevića. Zbog prekrašaja na 40 metara od gola požutio je Miličević.

28' - Bez pravih prilika na Poljudu. Hajduk za sad nije preuzeo nikakav rizik i igra se uglavnom na sredini terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Sudac zatražio minutu odmor. Velika je sparina u Splitu, pa je sudac odlučio igračima dati minutu odmora u kojoj na svojoj klupi mogu zatražiti osvježenje.

17' - Vuković odlično opalio sa 20 metara. Uporni Vukušić izborio je jednu loptu na 30 metara od gola Stokea. Ona je došla do Vukovića, a Crnogorac je odlično pucao, ali je udarac otišao malo iznad vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Walters zaprijetio Subašiću. Whitehead je odlično podvalio jednu loptu za Waltersa, ali je engelski napadač bio previše iskosa da bi odmah pucao, pa je stigla reagirati obrana Hajduka i blokirati njegov udarac, koji je jedva došao do Subašića.

10' - Prilika iz polukontre za Hajduk. Povukao je Anas Sharbini kontru, ali je predugo čekao s predajom lopte, pa su se Englezi uspjeli vratiti. Ipak dodao je loptu na drugu stranu, ali nisu Splićani ozbiljnije zaprijetili vratima Begovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' - Brkljača glavom pokraj gola. Tomasov je lijepo nabacio sa desne strane. U kaznenom prostoru Stokea najviši je bio Brkljača, ali je njegov udarac otišao pokraj vratiju.

1' - Počela je utakmica na Poljudu. Prvi su s centra krenuli igrači Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski put Varaždinaca prekinut je usred Varaždina. Iznenađenje koje su najavili izabranici Samira Toplaka nije se dogodilo, hrvatski predstavnik izgubio je u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige 1:2. Rumunji su s ukupnih 4:3 izborili plasman u sljedeći kvalifikacijski krug ovog natjecanja.

Aktivan rezultat iz prvog susreta (2:2), odigranog prije tjedan dana u Bukureštu, na varaždinski je stadion privukao rekordnih 4500 gledatelja. I Dinamo je imao potporu stotinjak svojih, izuzetno grlatih navijača.

Gosti su stigli do prednosti već u 7. minuti. Niculae je ostao sam na pet metara od gola, pucao glavom, Krklec brani, no na odbijenu loptu natrčava kapetan Danciulescu i pogađa za 1:0.

Rano vodstvo gostiju nije smelo domaćine. U 14. minuti Glavina je pucao snažno s desne strane, a na odbijenu loptu rumunjskog vratara najbolje je reagirao Golubar, koji donosi izjednačenje.

Kako su navodili rumunjski novinari krilni napadači Torje i Alexe, uskoro bi mogli obući dresovi europskih divova, Real Madrida i Chelsea, no Dinamo svojom igrom nije odavao reputaciju momčadi za čijim se igračima otimaju najveći svjetski klubovi.

I ne previše uvjerljivom izvedbom, gosti su u 26. minuti po drugi put na utakmici došao do prednosti. Torjeov udarac iz slobodnog udarca odlično brani Krklec, no, ponovno je bila kobna odbijena lopta na koju je natrčao Munteanu za vodstvo od 2:1.

U nastavku susreta Varaždin je zagospodario terenom. Ali dobra igra donijela je tek tri izgledne prilike, Gluhak je nakon kornera iz blizine pucao visoko iznad gola, Šafarić je iz slobodnog udarca tukao tik uz lijevu vratnicu, a u sudačkoj nadoknadi s desetak metara pucao je i Trojak, ali prijetnju je otklonila Dinamova obrana.

Toplakovi igrači mogu žaliti zbog propuštenih prilika, jer unatoč tome što su Rumunji slovili kao izraziti favoriti, Varaždinci su se predstavili kao vrlo zrela momčad koja se, da je bilo malo više sreće i koncentracije, mogla naći u ždrijebu četvrtog pretkola Europske lige.

Stanovnici 'najluđeg grada na svitu' prisjećaju se prošlogodišnjeg Hajdukovog pothvata kada su zaostatak od 3:1 iz Bukurešta protiv Dinama, na Poljudu nadoknadili sjajnom partijom i navijačkim hukom s tribina. Stoke je po imenu kudikamo opasniji protivnik, no optimizam u Splitu vlada na svakom koraku.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Trener Hajduka Krasimir Balakov najavio je kako će na Poljudu protiv Stokea odmah od samog početka krenuti na sve ili ništa. Taktikom svi u napad, svi u obranu, pokušat će Bijeli dostići i prestići prednost Engleza od jednog gola prednosti.

Kad su navijači Stokea čuli da će biti smješteni u podrumu Spaladium arene, požalili su se britanskom veleposlanstvu u Hrvatskoj, koje je hitro interveniralo kod naše policije. 'Želimo da navijači imaju na raspolaganju plažu', navodno je bilo zatraženo.

Policija je intervenirala, promijenila mjesto na kojem će oko tisuću Stokeovih navijača dočekati početak utakmice. Prva varijanta bile su Bene. Trljao je ruke gradonačelnik Željko Kerum, koji ondje ima kafić, ali ništa od toga. Šuma je, ljeto i velika je opasnost od požara.

Na kraju je policija odlučila da Stokeovi navijači budu smješteni na Zvončacu, u parku. Na raspolaganju imaju navijačku zonu koja uključuje park, kafić 'Džunglu' i plažni dio ispred kafića.

"Glavna ulica koja okružuje Zvončac je cijela blokirana. Zvončac je otprilike područje veliko kao trećina zagrebačkog Jaruna. Cijelo to područje blokirano je za aute, a pješaci mogu doći u lučicu Jadran, gdje su Englezi, ali ne mogu ići preko Zvončaca prema plaži Kaštelet. Sve to čuvaju jake snage policije i redari", javlja naš novinar iz Splita.

A 'džungla' će biti i na ispunjenom Poljudu, ozračje je doslovno usijano, više od 30.000 ljudi na tribinama stvorit će ugođaj od kojeg će se Englezima lediti krv u žilama. U 'najluđem gradu na svitu' dvoboj protiv Engleza dobio je epitet utakmice godine.

Trener Krasimir Balakov shvatio je da je vrag odnio šalu, pripremio je koncepciju po kojoj će Hajduk napadati od prve minute.

"Moramo preuzeti rizik, jer samo tako možemo dalje. Igrači su ljutiti zbog slabe igre u Zadru, to je dobro. Bit ćemo ofenzivni i vjerujem da ćemo na kraju slaviti", rekao je Balakov.

Zamislio je nekakvu varijantu pet plus pet, u zadnjoj liniji bit će Maloča, Miličević, Andrić i Lima, ispred njih Brkljača, a prema naprijed igrat će Tomasov, Vuković, Trebotić, Anas Sharbini i Vukušić. Inoha i Vejić su ozlijeđeni.

"Maloča će pomagati u skoku, Andrić je u zadnjoj liniji, jer nemam drugih rješenja. A ova petorica naprijed moraju postići pogodak", obrazložio je Balakov način kojim želi nadoknaditi Stokeovu prednost od 1:0 iz prve utakmice.

Bijeli će dvoboj dočekati u izolaciji u Dugopolju, a zajednički ručak u restoranu 'Babilon' prije odlaska u hotel 'Katarinu' imali su igrači, treneri i stožer, Milo Nižetić i predsjednik uprave Hrvoje Maleš. Maleš je igračima obećao i premije od po nekoliko tisuća eura, u skladu s prilikama.

Uzvratni dvoboj između Hajduka i Stokea bit će tretiran kao utakmica visokog rizika, pa će ga osiguravati više od 300 policajaca i još toliko zaštitara.

Vezani članci:

arti-201107300026006 arti-201108010436006 arti-201108010203006 arti-201108030169006

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo