SJAJNA MOMČAD / Gvardiol izabrao najboljih 11 Hrvata u Premier ligi: Izostavio velika imena

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski branič ljetos je postao 29. Hrvat koji je zaigrao u engleskoj Premier ligi

12.9.2023.
8:48
Profimedia
VOYO logo

Manchester City je ovoga ljeta Joška Gvardiola učinio najskupljim braničem u povijesti, a on im se, barem zasada, svojim igrama odlično odužuje za ukazano veliko povjerenje. Gvardiol je tako postao 29. hrvatski nogometaš koji je nastupio u Premier ligi, a za službenu stranicu Cityja od tih 29 Hrvata složio svojih idealnih 11.

Image
NJEGOVA RIJEČ IMA TEŽINU /

'Zlatko Dalić jednu stvar radi bez straha i u tome je fenomen'

Image
NJEGOVA RIJEČ IMA TEŽINU /

'Zlatko Dalić jednu stvar radi bez straha i u tome je fenomen'

Na pitanje kako bi ova postava prošla u trenutnoj sezoni engleskog prvenstva, Gvardiol je uz osmijeh odgovorio: "Definitivno bismo osvojili Premier ligu, možda i trostruku krunu. Možda bismo se Perišić i ja mučili na lijevoj strani." Evo Gvardiolovih idealnih 11 sačinjenih od Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je u obrani?

"S Lovrenom sam igrao na zadnjem Svjetskom prvenstvu. Iskusan je, a ja sam bio mlad. Naravno, malo me bilo strah u nekoliko početnih utakmica", rekao je Gvardiol o bivšem hrvatskom reprezentativcu i nekadašnjem stoperu Liverpoola Dejanu Lovrenu.

"Ćorluka je dio stručnog stožera hrvatske reprezentacije, on radi na prekidima. Imao je nevjerojatnu karijeru, od njega mogu puno naučiti", izjavio je Gvardiol o Vedranu Ćorluki, koji je kao središnji branič nastupao za Manchester City i Tottenham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao sam na mjestu lijevog bočnog, ali i kao broj 6. Promijenio sam puno pozicija, a onda sam s 19 počeo igrati kao stoper. To je moja pozicija, savršeno mi odgovara", rekao je Gvardiol postavivši sebe na lijevi bok, dok je desni namijenio Slavenu Biliću, bivšem hrvatskom izborniku.

Tko je u veznoj liniji?

U sredinu veznog reda stavio je Matea Kovačića, donedavnog igrača Chelseaja, a sada također člana Cityja. "Dobro ga je imati uz sebe, osobito u prvim tjednima u klubu. Dobar je čovjek, zabavan i odličan na lopti. Uglavnom djeluje ozbiljno, ali često je zabavan", izjavio je Gvardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić, koji je igrao u Tottenhamu, također se našao u Gvardiolovoj veznoj liniji. "On je promijenio lice hrvatske reprezentacije. Puno je puta ispisao povijest. Zahvalan sam što mogu igrati s njim i učiti od njega", rekao je Gvardiol pa izabrao i Niku Kranjčara, bivšeg člana Portsmoutha, Tottenhama i Queens Park Rangersa.

Tko je u napadu?

U napad je stavio legendarnog hrvatskog napadača, kasnije i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. "S reprezentacijom je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Bio je briljantan s loptom", smatra Gvardiol o Šukeru, koji je zabijao za Arsenal i West Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijevo krilo rezervirao je za Ivana Perišića, trenutno ofenzivca Tottenhama, dok je na desnom završio Nikica Jelavić, koji je dio karijere proveo u Evertonu, Hull Cityju i West Hamu.

Image

Od igrača koje je Gvardiol mogao, a nije izabrao, tu se još nalaze Aljoša Asanović, Alen Bokšić, Eduardo, Mario Stanić, Igor Štimac, Silvio Marić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo