REAKCIJE / Engleski mediji u transu: 'Je li ovo godina kad će City konačno osvojiti Ligu prvaka?'

Image

Guardian, BBC, Exspress o demoliranju Bayerna od strane 'Građana' na Etihadu

12.4.2023.
6:59
VOYO logo

Nogometaši Manchester Cityja sinoć su na svom Etihadu, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, razbili Bayern iz Munchena s 3-0 i tako stekli značajnu prednost pred uzvrat na Allianz Areni za tjedan dana.

Image
MAN. CITY I INTER PRIBLIŽILI SE POLUFINALU LP /

'Građani' očitali lekciju neprepoznatljivom Bayernu, Nerazzurri usred Lisabona šokirali Benficu

Image
MAN. CITY I INTER PRIBLIŽILI SE POLUFINALU LP /

'Građani' očitali lekciju neprepoznatljivom Bayernu, Nerazzurri usred Lisabona šokirali Benficu

Demoliranje

Na Etihadu je domaće u vodstvo doveo Rodri preciznim udarcem sa 20-ak metara u sam gornji desni kut u 27. minuti, da bi prednost povećao Bernardo Silva u 70. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno je Grealish oduzeo loptu Upamecanu na 25 metara od vrata Bayerna i petom uposlio Haalanda koji je odlično ubacio za Bernarda koji je glavom svladao Sommera. Konačni rezultat postavio je Haaland u 77. minuti, Alvarez je ubacio u kazneni prostor, a Stones glavom spustio loptu za Haalanda koji se prikrao iza leđa neopreznog Pavarda.

Josip Stanišić ostao je na klupi Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji oduševljeno pišu o nogometašima iz svoje zemlje. Ugledni Guardian, nakon predstave Guardiolinih izabranika, pita se - "Je li ovo godina kad će City konačno osvojiti Ligu prvaka?"

"Erling Haaland predvodio je demoliranje Bayerna, a scene nakon trećeg gola – neizostavnog Erlinga Haalanda - bile su nevjerojatne. Thomas Tuchel, novi menadžer Bayerna, zurio je u svoj ekran, pokušavajući pronaći smisao u svemu tome dok su se njegovi igrači spremali odigrati malo utakmice što je preostalo - potišteni, izgledajući kao da znaju da je gotovo. Bayern će se, u to nema sumnje, boriti do posljednjeg daha u uzvratu sljedeće srijede. Čini se da je City neosvojiva tvrđava za Bavarce", stoji u tekstu Guardiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažna poruka

Express navodi kako je Man City poslao Bayernu i konkurenciji u Ligi prvaka snažnu poruku - "Jednostavno, Građani su razbili Bayern. Rodri, Bernardo Silva i Erling Haaland postigli su golove za City dok je momčad Pepa Guardiole slavila 3-0, ostavljajući njemačkom divu brdo za penjanje u drugoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka."

BBC Sports piše kako je Manchester City napravio ogroman korak prema polufinalu Lige prvaka izvanrednom igrom nadjačavši Bayern München na stadionu Etihad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erling Haaland prvo ime utakmice

"Erling Haaland je neizbježno bio prvo ime utakmice sa svojim 45. golom sezone čime je postao najbolji strijelac u svim natjecanjima u jednoj kampanji otkako je Premier liga započela prije 30 godina, nadmašivši Mohameda Salaha i Ruuda van Nistelrooya."

BBC Sports nadalje navodi i kako je City pružio moćnu predstavu, generalno gledajući, a Bayern, pod novim trenerom Thomasom Tuchelom suočava se s brdovitim zadatkom da preokrene ovo četvrtfinale u uzvratnoj utakmici na Allianz Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Emocionalno sam ispražnjen'

"Emocionalno sam uništen", rekao je trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

"Ostario sam još 10 godina. Bila je to tako zahtjevna utakmica. Nije bilo ugodno za pripremu, bez obzira na sve. Sada se moram opustiti - slobodan dan za dečke, pripreme za Leicester u Premier ligi u subotu sad slijede", dodao je Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodri je zabio na spektakularan način krivudavim udarcem lijevom nogom u gornji kut nakon 27 minuta igre, dok je Bayern imao svoje prilike, posebno bivši napadač Cityja Leroy Sane, ali nije zabio jer je na golu Cityja bio Ederson.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo