UHIĆENA JOŠ PETORICA / Grci opisali pritvorene Boyse: 'Izgledom podsjećaju na naciste, a policiji tvrde nezamislivo'

Image

Navijači Dinama koji su došli u Grčku usprkos silnim zabranama trenutno su lišeni slobode, a trenutno nije poznato kada bi se njihova situacija mogla promijeniti

9.8.2023.
8:32
VOYO logo

Neredi zbog kojih je odgođena utakmica 3. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama i dalje je glavna tema u Grčkoj. Podsjetimo, u ponedjeljak navečer su Bad Blue Boysi uz pomoć navijača Panathinaikosa napali navijače AEK-a pri čemu je život izgubio 29-godišnjak.

Image
NEMA MIRA /

Grci tragaju za još 50 hrvatskih navijača: Barikade na ulicama i granicama, pretražuju se kuće

Image
NEMA MIRA /

Grci tragaju za još 50 hrvatskih navijača: Barikade na ulicama i granicama, pretražuju se kuće

Danas grčki portal Newsit piše o uhićenim navijačima Dinama "kojih je toliko da zauzimaju više katova, policiji tvrde nezamislivo". "Oni tvrde da su ih napale grčke obitelji kod AEK-ova stadiona. Naravno, ne mogu objasniti zašto su stigli pred OPAP Arenu, naoružani palicama i oštrim noževima. Kamere su ih snimile", piše Newsit, dodajući:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi 'psihološki podržali' svoju momčad, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Ispričali su kako su htjeli utakmicu gledati iz kafića u blizini stadiona. Naravno, nitko nije mogao prepričati scenu smrti, tvrde da ništa nisu čuli ni vidjeli."

Newsit opisuje, kako oni navode, "hrvatske huligane": "Izgledom podsjećaju na naciste. Dio njih ispričao je policiji kako su pokušali povezati godišnji odmor u našoj zemlji (Grčkoj, op. a.) s utakmicom, no nisu spomenuli kontakt s grčkim navijačima drugih momčadi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka policija vjeruje da je ubojica već uhićen, a kako bi to utvrdili traže DNA koji bi se mogao poklopiti s onim na ubijenom. U sklopu istrage trenutno pregledavaju njihove automobile kojima su stigli u Grčku.

"Na temelju informacija koje je dobila od hrvatske policije i Europola, grčka policija procjenjuje da je među navijačima četiri-pet vođa. Sastavili su 'crvenu listu' 40-ak najopasnijih huligana, među kojima vjeruju da je Michalisov ubojica", otkriva Newsit kroz svoje izvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci provjeravaju snimke nadzornih kamera te one koje se objavljuju na društvenim mrežama "kako bi otkrili kako su se Hrvati kretali i kako bi prepoznali poteze pojedinaca koji su glavni među Bad Blue Boysima". Newsit najavljuje i istragu unutar grčke policije, koja nije pravilno reagirala na dolazak hrvatskih navijača, koji su prošli cijelu zemlju na putu do Atene bez da su zaustavljeni.

Uhićena još petorica

Kako se čini, uhićenjima nije došao kraj. Naftemporiki.gr pak piše kako je u utorak navečer uhićeno petero Hrvata u lučkom gradu Igumenici kako se pokušavaju ukrcati u brod za Bari, preko kojeg su se pokušavali vratiti u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se kako je riječ o Hrvatima u dobi od 25. 41, 29, 25 i 31 godine. Navodno spomenuti navijači nisu mogli konkretno opravdati razloge svog boravka u zemlji. Iako su naveli da su na odmoru, putovali su bez prtljage.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo