VELIKI IZAZOV

GOTOVO JE: Andrijašević odlazi iz HNL-a! ‘Rijeka će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju’

Franko Andrijašević više nije igrač Rijeke. Hrvatski reprezentativac karijeru će nastaviti u redovima belgijskog Genta.

Andrijašević je bio najvažniji igrač slovenskog trenera Matjaža Keka u rijekinom lovu na povijesni naslov prvaka Hrvatske i hrvatski Kup, prema dvostrukoj kruni, tom “kvarnerskom snu”. U Rijeku je stigao krajem srpnja prošle godine, ušao je u klupske prostorije pomalo tiho i ušao u povijest Rijeke i srca navijača.

NAJBOLJI IGRAČ PRVE HNL NAPUSTIO RIJEKU: Andrijašević otputovao u Belgiju, ali ne prema Standardu

Dobre igre nisu prošle nezapaženo u Europi. Za njega su počele pristizati ponude u klub, a najkonkretnija je bila ona Standarda i Genta. Belgijaska avantura bila mu je, jednostavno – suđena!

Radio Rijeka je jučer otkrila kako je, prema neslužbenim izvorima, iznos za Andrijaševića 4,3 milijuna eura. Polovicu će Rijeka proslijediti Dinamu.

Nepoznato je je li presudna bila dobra riječ Lovre Kalinića koji je u kratko vrijeme postao čovjek od povjerenja u Gentu ili je riječ o izdašnijoj ponudi u odnosu na onu Standardovu. Rijeka je u ponedjeljak i na svojim službenim internetskim stranicama potvrdila kako je Andrijašević novi igrač Genta.

“Rijeka će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju. Jedno je sigurno, neću zaboraviti da mi je Rijeka pružila priliku da ostvarim svoje snove, osvojim dva trofeja i ostvarim ovaj transfer. Nadam se da sam se svojim igrama odužio i opravdao povjerenje kluba i navijača. Suigračima i Rijeci želim sve najbolje u idućoj sezoni i Ligi prvaka, bit ću njihov vjerni navijač. Još jednom, hvala na svemu,” kazao je Franko Andrijašević.

Povratak na Net.hr