SPEKTAKL / Golijada u Ligi prvaka: Atletico bolji od Feyenoorda, nakon velikog preokreta slavio i Šahtar, a to je jako loša vijest za Dinamo

Image

Bile su to dvije sjajne utakmice u kojima su Atletico i Šahtar do pobjeda stigli preokretima

4.10.2023.
21:25
VOYO logo

 U susretu 2. kola E skupine nogometne Lige prvaka Atletico Madrid je na Metropolitano stadionu pobijedio Feyenoord sa 3-2, dok je u susretu H skupine Šahtar na gostovanju identičnim rezultatom porazio Royal Antwerp.

Image
NOVI EUROPSKI ISPIT /

Jakirović najavio utakmicu s Ballkanijem: 'Moramo biti na maksimalnom nivou'

Image
NOVI EUROPSKI ISPIT /

Jakirović najavio utakmicu s Ballkanijem: 'Moramo biti na maksimalnom nivou'

Bile su to dvije sjajne utakmice u kojima su Atletico i Šahtar do pobjeda stigli preokretima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feyenoord je u Madridu vodio 1-0 i 2-1, ali se Atletico oba puta vratio, a potom u drugom dijelu okrenuo rezultat. S druge strane Šahtar je nadoknadio 0-2.

Počelo je sjajno za nizozemskog prvaka. Već u sedmoj minuti gosti su stigli do vodstva nakon autogola Mari Hermosa. No, samo pet minuta kasnije izjednačio je Alvaro Morata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feyenoord je do nove prednosti stigao u 34. minuti preko Davida Hancka, no domaćin se još jednom vratio. U posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Antoine Griezmann.

Španjolski sastav je u 47. minuti okrenuo rezultat drugim Moratinim golom na utakmici. U nastavku susreta gosti iz Rotterdama su mogli do izjednačenja, no Jan Oblak se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivo Grbić nije branio za Atletico, dok je Luka Ivanušec na nizozemskoj strani i dalje izvan stroja zbog ozljede. U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Celtic i Lazio.

Na ljestvici vodi Atletico sa četiri boda, Feyenord ima tri, Lazio bod, a Celtic je na nuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan susret vidjeli su i gledatelji na Bosuilstadionu u Antwerp. Domaćin je imao 2-0 i jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi, ali to nije bilo dovoljno za slavlje. 

Arbnor Muja je već u trećoj minuti doveo belgijski sastav u vodstvo, da bi Michel-Ange Balikwisha u 34. minuti povećao prednost. No, gosti su nastavku susreta bili daleko bolji. Šahtar je smanjio u 48. minuti golom Danila Sikana, a u 71. minuti je izjednačio Jaroslav Rakitski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar je do prednosti stigao u 76. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Jeana Buteza. Antwerpova "jedinica" je spašavala jednu loptu da ne ode u korner, no to je učinio traljavo i lopta mu je ispala iz ruke ravno na nogu Jehora Nazariana koji je ubacio pred gol do Sikana, a ovom nije bilo teško pogoditi u praznu mrežu za 3-2.

Belgijski prvak je u petoj minuti nadoknade dobio kazneni udarac nakon što je Taras Stepanenko igrao rukom. Odgovornost je preuzeo Toby Alderweireld i promašio cijeli gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Šahtara vrlo je loša vijest za Dinamo, kojem je ukrajinski klub glavni konkurent za izravan ulazak u Ligu prvaka sljedeće sezone na bazi koeficijenta, naravno ako osvoji HNL.

Na ljestvici vode Barcelona, Porto i Šahtar sa po tri boda, dok je Antwerp bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo