Velike brojke / Godišnje financijsko izvješće HNS-a: Zaradili ogromnu svotu novca, najavljuju još bolju 2022. godinu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

“Dragi članovi skupštine, dragi prijatelji, hvala vam na dolasku na današnju skupštinu," najavio je događaj predsjednik Kustić, koji je otkrio impresivne brojke.

17.3.2022.
16:40
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U zagrebačkom hotelu Westinu održana je Skupština HNS-a na kojoj su otkriveni i demonstrirani financijski rezultati iz 2021. godine. Prošla je godina bila financijski uspješna za hrvatski nogomet, koji je zaradio veliki novac.

U brojkama, s prihodima HNS je zaradio 286 milijuna kuna. S druge strane, na rashode je otišlo nešto više od 260 milijuna kuna. Samim time, HNS je zaradio 26 milijuna kuna, ili oko 3.5 milijuna eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno, najveći prihodi došli su od sudjelovanja hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Osim toga,  zaradilo se i na TV pravima, opremi, marketingu i, koliko su prilike zbog koronavirusa dozvolile, na prodaji ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenut i unosan ugovor o prodaji TV prava

HNS u veljači je potpisao najunosniji ugovor u povijesti i tako osigurao 44 milijuna eura za četiri nadolazeće sezone Prve HNL i ostalih nogometnih natjecanja koja su uključena u ugovoru.

Cijeli ugovor iznosi 44 milijuna eura za sljedeće četiri sezone HNL-a, što znači da se radi o cifri od 11 milijuna eura godišnje. Za hrvatski nogomet je to najunosniji ugovor u povijesti, a klubovi će dobiti uvijek dobrodošlu financijsku injekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na skupštini se obratio i predsjednik Kustić, koji je najavio još bolju i uspješniju godinu za hrvatski nogomet u 2022.

“Dragi članovi skupštine, dragi prijatelji, hvala vam na dolasku na današnju skupštinu, na kojoj je glavna tema izvještaj o radu za 2021. godinu, koja je bila sjajna za Hrvatski nogometni savez. No, vjerujem da će aktualna godina biti još uspješnija, još bolja i još bogatija vrhunskim sportskim i poslovnim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da se svi slažemo kako je dogovor o prodaji TV prava povijesno važan iskorak za hrvatski nogomet i naše klubove. Zahvaljujem Hrvatskom Telekomu i Supersportu na povjerenju te sam uvjeren u vrlo uspješnu suradnju kroz koju ćemo komercijalno, marketinški i PR-ovski dodatno ojačati našu Prvu ligu i druga natjecanja.

"Dogovorenih 44 milijuna eura u četiri godine bit će izuzetno važan doprinos budžetima naših klubova te će osigurati daljnji razvoj nogometa u zemlji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo