Legenda tvrdi: 'Scholes je najtalentiraniji s kojim sam igrao!'

Ryan Giggs, legendarni 39-godišnji nogometaš Manchester Uniteda, sastavio je idealnu momčad svojih suigrača u tom klubu od 1990. godine, kada mu je bio ponuđen prvi profesionalni ugovor...

7.12.2012.
17:18
VOYO logo

Posao je velškom nogometašu, koji je prvu ligašku utakmicu odigrao u ožujku 1991. godine protiv Evertona, bio dosta težak, jer je od tada do danas u velikom klubu s Old Trafforda igralo uistinu mnogo vrhunskih igrača koje Giggs nije uvrstio na svoj popis, poput, recimo, Davida Beckhama ili Ruuda van Nistelrooya.

Od aktualnih suigrača izabrao je četvoricu. Zapravo je uvrstio petoricu trenutnih članova Crvenih vragova, jer je u najbolju momčad uvrstio i samog sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je to u redu", skromno je rekao uz smiješak.

"Paul Scholes je najtalentiraniji igrač s kojim sam igrao. On je mogao raditi one stvari koje drugi nisu mogli. On je igrač koji diktira tempo igra i vrlo rijetko predaje loptu suparniku, bez obzira radi li se o dodavanju na 5 ili na 30 metara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od aktualnih igrača Manchester Uniteda među 11 njaboljih još je postavio Rija Ferdinanda, Nemanju Vidića i Waynea Rooneyja. Dosta se mučio oko izbora vratara između Petera Schmeichela i Edwin van der Sara, ali je ipak odabrao Schmeichela ''koji je tada bio na svom vrhuncu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kapetana je odredio Roya Keanea.

"On je vukao baš u svakoj utakmici i zbog toga je zabio tako puno kasnih golova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Giggsovih najboljih 11 još su Cristiano Ronaldo, Gary Neville, Denis Irwin i Eric Cantona.

Schmeichel - G. Neville, Ferdinand, Vidić, Irwin - Ronaldo, Keane, Scholes, Giggs - Rooney - Cantona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo