GDJE ĆE RAKITIĆ NA KRAJ / U ZAVRŠITI? U igri dvije destinacije, a evo zašto Vatreni možda uopće neće odlučivati o novom klubu

Image
Foto: Profimedia
14.11.2019.
9:25
Profimedia
VOYO logo

Već je svima jasno da će hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u siječnju gotovo sigurno napustiti Barcelonu. Hrvat i dalje nije u planovima trenera Ernesta Valverdea, a kako odmiče sezone sve su manje šanse da se bilo što promijeni, pa će Rakitić, logično, tražiti novi klub.

Međutim, također postoji opcija da Rakitić bude transferiran, ali da pritom možda neće sam odlučivati o klubu u koji će preći. Rakitić je u bezizlaznoj situaciji, što ga na neki način čini i očajnim, a Barcelona bi se, ma koliko to zvučalo ružno, mogla time okoristiti. Naime, katalonski Sport već piše o zimskim pojačanjima Barcelone i ističu kako će to vrlo vjerojatno biti centralni vezni igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci tvrde kako je Barcelona zainteresirana za usluge Fabiana Ruiza iz Napolija, Saula iz Atletico Madrida i Rodriga Bentancura iz Juventusa. Saul ih koštao najviše, čak 100 milijuna eura, Fabian Ruiz, koji je na meti Katalonaca već godinama, stajao bi oko 60 milijuna eura, dok bi Bentancur bio najjeftinija opcija, tvrde Španjolci tek oko 35 milijuna eura.

Image
Foto: Profimedia

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic applauds before the 54th Joan Gamper Trophy friendly football match between Barcelona and Arsenal at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 4, 2019., Image: 462353359, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Razmjena

E sada, kako se u tu priču uklapa Rakitić i njegov transfer? Pa s obzirom na to da ga potražuju dva od tri spomenuta kluba, itekako se uklapa. Ranije su talijanski, odnosno španjolski, mediji pisalo o interesu Juventusa i Atletico Madrida za Rakitića, a Barcelona bi to mogla iskoristiti kao priliku da razmjeni Hrvata za Saula ili Bentancura, uz neku nadoplatu. Takvi su poslovi rijetkost, ali treba uzeti u obzir činjenicu da je Barcelona iskasapila budžet za ovu sezonu dovođenjem Griezmanna i De Jonga te da će možda pokušati iskoristiti interes spomenutih klubova i razmjeniti Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, Hrvat u tom slučaju možda ne bi mogao birati gdje će nastaviti karijeru, ali sumnjamo da mu Atletico ili Juventus neće odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo