GAZDA KLUBA OPTUŽIO VUKUŠIĆA ZA VELIKU PREVARU: / 'Sramotno, pa nije ni vratio za avionsku kartu a izigrao nas je za 1000 eura više'

Image
Foto: Profimedia

'I do danas mi nije platio avionsku kartu'

6.5.2021.
11:53
Profimedia
VOYO logo

Rumunjski mediji otkrili su priču o Anti Vukušiću, odnosno zašto krajem ovog mjeseca napušta FCSB (bivšu Steauu iz Bukurešta), u koju je početkom ove godine došao iz ljubljanske Olimpije. Kontroverzni gazda FCSB-ja Gigi Becali izbacio je hrvatskog napadača iz momčadi nakon 130 odigranih minuta, a Vukušić od ožujka nije odigrao ni minute za klub.

'Ako netko prevari nogomet, nogomet će njega prevariti'

Vlasnik rumunjskog kluba SepsiSfântuGheorgheLaszlo Dioszegi u razgovoru je za tamošnji Pro Sport progovorio je o, kako to Rumunji ističu, o "nevjerojatnom načinu na koji je Ante Vukušić prodao 'spiku' momčadi Covasne i na kraju ipak potpisao s FCSB-om". Upravo tako. Prema njima, Vukušić nije ni trebao doći u FCSB. Imao je već dogovoren transfer u Sepsi, no predsjednik tog kluba tvrdi da ih je bivši napadač Hajduka prevario...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ante Vukusic in action during the Romania Cup soccer match between Dinamo Bucharest and FCSB counting for the Eighth round of the Romania Cup. The match was played without spectators Dinamo Bucharest vs FCSB, Romania Cup, Bucharest, Romania - 10 Feb 2021,Image: 590739273, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Laszlo Dioszegi izjavio je za Pro Sport da je sve dogovorio s Vukušićem te da mu je e-mailom poslao ugovor i avionsku kartu s kojom je Vukušić doletio u Rumunjsku.

"Ante Vukušića (29 godina) prebacio se FCSB, u siječnju ove godine, bez ugovora. Posljednja momčad za koju je igrao hrvatski napadač, prije dolaska u FCSB, bila je NK Olimpija. Šef Sepsija tvrdi da se dogovorio s Antom Vukušićem da dođe u Rumunjsku i potpiše sa klubom. Štoviše, platio je i avionsku kartu, ali od trenutka kad je stigao u Rumunjsku, Hrvat se nije javljao na telefon", stoji u uvodu teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laszlo Dioszegi kaže da je razlika između plaće koju bi dobio u Sepsiju i one u FCSB-u iznosila 1.000 eura, ali momčad Covasne ponudila bi mu ugovor na dulje razdoblje hrvatskom nogometašu.

"Jednom mi je jedan stari mudrac rekao: 'Ako netko prevari nogomet, nogomet će njega prevariti.' Vukušić je napravio nesretnu stvar. Kupili smo mu avionsku kartu da dođe u Sfântu Gheorghe. Sletio je u Bukurešt i zaboravio doći u Sfântu Gheorghe. Gledajte, u FCSB-u je igrao deset minuta u cijelom prvenstvu. Sve je bilo spremno, dogovoreno, samo što ugovor nisam potpisao e-poštom, jer bi to bilo uzaludno. Isto sam svojedobno učinio s igračem Sinom koji je potpisao e-poštom, ali rekli su mi da to više ne vrijedi i osobno je potpisao onda s Dinamom. Tada sam rekao Vukušiću: 'Hajde, šaljemo ti avionsku kartu, čekamo te u zračnoj luci, dolazi i liječnik i potpisujemo'. Došao je u Rumunjsku, samo što je otišao u FCSB-u. I do danas mi nije platio avionsku kartu", kazao je Laszlo Dioszegi i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ante Vukusic in action during the Romania Cup soccer match between Dinamo Bucharest and FCSB counting for the Eighth round of the Romania Cup. The match was played without spectators, Bucharest, Wednesday, February 10, 2021. Dinamo Bucharest vs FCSB, Romania Cup, Bucharest, Romania - 10 Feb 2021,Image: 590794816, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

'Nije se javljao na mobitel, blokirao je sve pozive i SMS poruke'

"Nije da će nas ta avionska karta odvesti u grob, ali kao čovjeku... Nije se javljao na mobitel, blokirao je sve pozive i SMS poruke. Pazi, nogomet ga je kaznio. Vjerujem da svaki igrač koji nije pošten prima nagradu odozgo, čak i ako nisam veliki kršćanin tako bar vjerujem. Započeli smo pregovore s Vukušićem, tada je i njegov agent rekao FCSB-u da ima dobrog napadača. Takvi su agenti, odvode nogometaša tamo gdje prima više novca i gdje misli da ima svjetliju budućnost. Ovdje su igrač i agent pogriješili. Ali, pogledajte, u FCSB-u je dobio polugodišnji ugovor. S nama bi imao ugovor na dvije i pol godine. Novac nije bio puno niži nego u Steaui. Mislim da je kod nas imao 9000, a u FCSB-u 10.000 ", izjavio je Laszlo Dioszegi za ProSport.

Ante Vukušić se Indexu kratko javio, tvrdi da u riječima predsjednika Sepsija nema nikakve istine te da će uskoro otkriti svoju stranu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo