Talijan u svome stilu /

Gattuso iznenadio hrvatskim na utakmici pa kasnije priznao: 'Učim, a prvo sam usvojio psovke'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Trener Hajduka bio je zadovoljan igrom svoje momčadi

6.7.2024.
23:22
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk je na pripremnoj utakmici protiv Šahtara odigrao 1-1. Ukrajinski klub jaki je protivnik i bio je to dobar rezultat za Bijele. Trener Gennaro Gattuso nije krio zadovoljstvo utakmicom i izašao je raspoložen pred novinare nakon utakmice. Naravno ne bi to bio Gattuso da prije izjave nije otrčao desetak minuta s igračima.

Image
PRIPREME U SLOVENIJI /

Nakon poraza od Radomlja, Hajduk odlučno poveo u ranoj fazi utakmice, no to im nije donijelo pobjedu

Image
PRIPREME U SLOVENIJI /

Nakon poraza od Radomlja, Hajduk odlučno poveo u ranoj fazi utakmice, no to im nije donijelo pobjedu

"Zadovoljan sam s onim što smo pokazali protiv jakog i kvalitetnog protivnika iz Lige prvaka, a premda nismo imali novih krilnih napadača, Sahiti i Kalik su bili odlični u tim ulogama. Kad smo gubili loptu, odmah smo radili maksimalni napor da je vratimo, a posebno me veseli momčadski duh kojeg smo pokazali", rekao je Gattuso na početku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli smo pokazati moj tip presinga, kojim želimo sakriti loptu od suparnika i omogućiti obrambenim igračima da izađu visoko u pritisku, a čak i kada se izgubi lopta stigne se na vrijeme vratiti", objasnio je plan igre te istaknuo igračku kvalitetu Pukštasa.

"On je čudesan igrač s golemom energijom, odličnim potezima i udarcima, ali pravi igrač nikada ne smije spavati, pa tako iz Pukštasa i svih ostalih želim izvući maksimum. Zato i jesam stalno uz liniju jer nogomet je moj život. Da nije, bio bih doma sa suprugom i mojim psima", rekao je osebujni trener

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gattuso je mnoge iznenadio na utakmici kad su čuli njegov povik na hrvatskome. prije primljenog gola zaderao se Lučiću 'Ivane jedi je', no nažalost nije pomogao. Stoga je bio upitan o svojem učenju hrvatskoga jezika.

"Govorim talijanski, engleski i francuski, sada već pomalo učim i hrvatski. Zasad je to "dobar dan" i "dobra večer", a najbrže sam usvojio neke psovke, ali naravno da ih neću javno govoriti", rekao je Talijan u svome stilu.

Zatim je slijedilo pitanje o pojačanjima.

"Predsjednik zna što tražimo, pogotovo u napadu, radimo na tome i poslali smo već dosta ponuda, ali s nekim zahtjevima ne možemo se financijski nositi, Ne opterećujem se time jer mi je najbitnije da dovedemo funkcionalne igrače, koji će se uklopiti u moj sustav igre i koji će se znati nositi s pritiskom očekivanja 25.000 navijača na stadionu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je bio upitan ima li pojačanja u Italiji.

"Sigurno ima, ali koštaju. U nas u Italiji kažu da ni svećenik neće držati misu, ako mu se ne plati", završio je trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo