VIDEO: / Kakav šok za cijeli nogometni svijet!

Jaki Juventus već je ispao iz Lige prvaka. Prekinuta i odgođena utakmica (zbog snijega) između Galatasaraya i Juvea završila je pobjedom turskog kluba 1:0 koji je tako izborio osminu finala.

11.12.2013.
15:25
VOYO logo

U utorak je utakmica bila prekinuta nakon 31 minute igre pri rezultatu 0:0 zbog snijega i tuče u Istanbulu. Portugalski sudac Pedro Proença je bio prisiljen prekinuti dvoboj jer se više nisu vidjele crte na igralištu.

Ogled je nastavljen u srijedu, i dalje po vrlo teškim uvjetima za igru. Teren je bio u očajnom stanju, izgledao je kao da je na njemu prethodne večeri bio održan veliki koncert, a lopta se kretala iznimno nepredvidivo, zapinjala je na mokroj i blatnjavoj podlozi, pa su i jedni i drugi pokušavali s dugim loptama. Juventus je bolje otvorio nastavak, imao je neke izgledne akcije u preostalom dijelu prvog poluvremena, dok se u nastavku probudio i domaći sastav trenera Roberta Mancinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/h1dEgtZqD0s

Trenutak odluke zbio se u 85. minuti. Didier Drogba izvrsno je glavom proslijedio loptu prema Wesleyju Sneijderu, koji ju je odlično kontrolirao, te niskim udarcem iskosa s desne strane u suprotni kut matirao Gianluigija Buffona!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemac je zabio svoj treći gol u zadnje četiri utakmice u Ligi prvaka koje je odigrao na Türk Telekom Areni. S druge strane, ovo mu je bio prvi gol koji je zabio u natjecateljskim utakmicama protiv Juventusa. Sneijder i Drogba slavili su emotivno pogodak u zagrljaju na velikim naslagama snijega.

Juventus do kraja utakmice nije uspio stići do izjednačenja, kojim bi produljio svoj vijek u Ligi prvaka ove sezone. Stara dama dobila je samo jednu od zadnjih osam utakmica u ovome natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventusov trener Antonio Conte nije mogao sakriti razočaranje poraza koji je "bianconere" izbacio iz daljnjeg dijela natjecanja u nogometnoj Ligi prvaka. Kaljuža na travnjaku učinila je igru praktički nemogućom, pa su obje momčadi uglavnom pokušavale visokim loptama, a u takvim se uvjetima bolje snašao domaćin i golom Wesleyja Sneijdera iz 85. minute izborio je vrijednu pobjedu.

- Mi smo sigurno pokušali odgoditi utakmicu i sastali smo se prije s UEFA-inom delegatom, ali nitko nije želio slušati. Roberto Mancini je rekao da je opasno i ja sam se složio s njim. Rekao sam: "I ja tako mislim". Mislim da moj engleski nije tako loš – komentirao je Conte nakon susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Na poluvremenu sam apelirao na suca da nije sigurno igrati u tim uvjetima. Didier Drogba rekao je da je jednako za obje momčadi, ali ja sam istaknuo da nije jer smo mi pokušavali igrati nogomet. Reći ću da je naša pogreška što smo o svemu odlučivali u zadnjoj utakmici, da smo o svemu odlučivali ovdje. S pristojnim travnjakom siguran sam da bismo igrali svoju igru. Nismo mogli predvidjeti ovakve okolnosti, pa je s mojeg stajališta ispadanje nepošteno, ali također smo si sami zagorčali život.

Juventusu sada predstoji utjeha igranja u Europa ligi u kojoj će se ovosezonski finale održati upravo na njihovom Juventus Stadiumu u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Moramo se sada posvetiti Seriji A i razočaranje, a ovo je razočaranje, nas mora stimulirati u domaćem natjecanju. Imamo još dvije utakmice prije božićne stanke i onda ćemo početi razmišljati o Europa ligi. Dat ćemo sve od sebe, kao što smo željeli dati sve od sebe u Ligi prvaka. Da li nam je cilj finale? Vi ste optimističniji od mene.

Mancini: Galatasaray je zaslužio pobjedu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener nogometaša Galatasarayja Roberto Mancini inzistira kako je njegova momčad zasluženo savladala talijanskog prvaka Juventusa 1-0 i time izborila nokaut-fazu natjecanja Lige prvaka.

- Bilo je teško igrati nogomet u ovakvim uvjetima i rekao sam već ranije da je opasno po igrače, te da je bolje da se možda ne igra. Sinoć je igra praktički bila nemoguća jer je ledena podloga prekrila travnjak i nitko nije želio nastaviti. Rekao sam UEFA-inom delegatu da po mojem mišljenju nije u redu igrati ni danas – rekao je Mancini za Sky Sport Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Na poluvremenu je već bilo prekasno. Juve je želio igrati prije utakmice ili barem nisu ništa rekli. Ja se slažem s Conteom (Juventusov trener), da je bilo nemoguće igrati nogomet za obje strane. Postala je to lutrija. Nakon toga bila je to otvorena utakmica i mi smo bili agresivniji, pa smo zaslužili pobjedu, možda zato jer smo znali da moramo pobijediti.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo