nova sezona bundeslige / Furiozan start Ancelottijevog Bayerna: utrpali šest komada Werderu, hat trick Lewandowskog

Image
Foto: AP Images

Momčad iz Bremena načeo je već u 9. minuti Alonso sjajnim poluvolejem s 20-ak metara, koji je završio pod gredom, iznad nemoćnog vratara Wiedwalda

27.8.2016.
10:01
AP Images
VOYO logo

Dvobojem Bayerna i Werdera započela je nova sezona njemačkog nogometnog prvenstva, a branitelji naslova iz Muenchena su pod vodstvom trenera Carla Ancelottija startali uvjerljivom 6-0 pobjedom pred svojim navijačima na Allianz Areni.

Trostruki strijelac za Bayern bio je Poljak Robert Lewandowski (13, 46. 77-11m), a po jedan pogodak postigli su Xabi Alonso (9), Philipp Lahm (66) i Franck Ribery (73).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad iz Bremena načeo je već u 9. minuti Alonso sjajnim poluvolejem s 20-ak metara, koji je završio pod gredom, iznad nemoćnog vratara Wiedwalda. Četiri minute poslije Lewandowski je izbjegao zaleđe, dobio sjajnu dubinsku loptu od Riberyja i svladao još jednom nemoćnog vratara Werdera poslavši loptu u suprotne rašlje.

U prvoj minuti drugog poluvremena obrana Werdera ponovno je zaboravila na poljskog napadača koji se sjajno snašao na precizno ubacivanje Thomasa Muellera i postigao svoj drugi pogodak. Od 66. do 76. minute uslijedio je raspad momčadi iz Bremena kojoj su Bavarci utrpali još tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odličnog dvostrukog dodavanja s Muellerom, Bayernov kapetan Philipp Lahm ušao je u kazneni prostor i s desetak metara pogodio za 4-0. Mueller je u 73. minuti bio asistent i za peti pogodak. Na njegovo dodavanje u srce kaznenog prostora natrčao je Ribery i precizno poslao loptu pod gredu.

U 77. minuti Robert Lewandowski kompletirao je 'hat-trick' sigurno izvedenim kaznenim udarcem kojeg je sudac Dingert opravdano dosudio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je na rasporedu šest od preostalih osam utakmica 1. kola u kojima se sastaju: Koeln - Darmstadt, Augsburg - Wolfsburg, Borussia Dortmund - Mainz, Eintracht Frankfurt - Schalke, HSV  - Ingolstadt (15.30 sati) i Borussia Moenchengladbach - Bayer Leverkusen (od 18.30 sati). U nedjelju će kolo zaključiti Hertha - Freiburg (15.30 sati) i Hoffenheim - RB Leipzig (17.30 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo