GLEDAMO I NE VJERUJEMO OČIMA / Francuzi na Euro nisu pozvali postavu skuplju od čitave momčadi Vatrenih, pogledajte koga je Deschamps 'zaboravio'

Image
Foto: Profimedia

Ova postava vrijedi gotovo 450 milijuna eura, što znači da je skuplja od kompletnog rostera Hrvatske

11.6.2021.
11:24
Profimedia
VOYO logo

Engleska nogometna reprezentacija najvrjednija je od svih sudionika Europskog prvenstva 2020. godine, dok se hrvatska vrsta od 24 ekipe nalazi na devetom mjestu.

Prema portalu Transfermarkt igrači "Gordog Albiona" vrijede 1.27 milijarde eura, a Hrvatska gotovo četiri puta manje, 376 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teži" od milijarde eura su i svjetski prvaci Francuzi (1.03). Treća je Njemačka (936 milijuna), četvrta je Španjolska (915), a peto mjesto drže europski prvaci Portugalci (872). Hrvatska je na devetom mjestu, a svjetski doprvaci procijenjeni su na 376 milijuna eura, no, poprilično zanimljivu i gotovo nevjerojatnu situaciju imamo s Francuzima.

Image
SKANDAL U FRANCUSKOJ UOČI EURA /

Mbappe poludio na suigrača, htio mu upasti na pressicu i napasti ga

Image
SKANDAL U FRANCUSKOJ UOČI EURA /

Mbappe poludio na suigrača, htio mu upasti na pressicu i napasti ga

Naime, "tricolori" imaju toliko kvalitetan, širok i skup roster igrača da samo oni koji uopće nisu pozvani na Euro vrijede više od, recimo, cijele momčadi Hrvatske. Izbornik Didier Deschamps nije pozvao vratara Leedsa Ilana Mesliera koji vrijedi 20 milijuna eura, nije pozvao niti Dayota Upamecana novog braniča Bayerna koji vrijedi 60 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Jedna od najskupljih postava

Na popisu nema niti Wesleyja Fofane koji stoji čak 40 milijuna eura, nema niti Ibrahime Konatea koji stoji 35 milijuna eura. Nordi Mukiele koji vrijedi 25 milijuna eura također je izostavljen, a Deschamps nije zvao niti Thea Fernandeza i Ferlanda Mendyja koji stoje po 50 milijuna eura svaki.

Ironično, lijevi bekovi koje je Deschamps zvao, Lucas Digne i Lucas Hernandez vrijede 35 milijuna, odnosno 45 milijuna eura, dakle, jeftiniji su od ovih izostavljenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veznom redu pozive nisu dobili mladi Eduardo Camavinga koji stoji 55 milijuna eura, zatim Tanguy Ndombele koji je procijenjen na 50 milijuna eura i Christopher Nkunku koji stoji 43 milijuna eura.

Nadalje, u napadu pozive nisu dobili Anthony Martial, koji nije bio spreman, a njegova vrijednost iznosi 45 milijuna eura. A pozive još nisu dobili niti Alexandre Lacazette koji vrijedi 28 milijuna eura i Moussa Diaby koji vrijedi 38 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova postava vrijedi gotovo 450 milijuna eura, što znači da je skuplja od kompletnog rostera Hrvatske, ali je skuplja i od većine rostera u Europi.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo