Urbi et orbi fra Lazara Perice / Šibenski svećenik u obrani Bilih: 'U ime svih pravih Šibenčana, ispričavam se nogometnom klubu Hajduk!'

Image
Foto: Screenshot fra Lazar Perica

"Dopuštam da svatko ima pravo odabrati klub za koji će navijati, ali mi nije jasno da netko u Šibeniku može navijati za Dinamo, a protiv Hajduka."

18.5.2022.
10:06
Screenshot fra Lazar Perica
VOYO logo

Fra Lazar Perica objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici 'Živjeti vjeru' video u kojem govori o Dinamu, Šibeniku, Hajduku i atmosferi na Šubićevcu. Svećenik iz Šibenika srami se reakcije i ponašanja domaćih navijača na utakmici Dinama i Šibenika u kojoj su Modri u domaćinskom okruženju obranili naslov.

"Ono čega se sramim kao Šibenčanin je reakcija domaćih navijača, onih koji su prvenstveno došli navijati za Dinamo u Šibeniku. Dopuštam da svatko ima pravo odabrati klub za koji će navijati, ali mi nije jasno da netko u Šibeniku može navijati za Dinamo, a protiv Hajduka. I to protiv Hajduka koji ima takve navijače da je Dalmacija cijela za Hajduk. Mi osjećamo tu 'bilu' boju bez obzira na to što sam ja rođen u Šibeniku i trenirao sam u tom klubu. Ovdje nije bilo riječi o utakmici Šibenika i Hajduka koja odlučuje o prvaku nego je riječ o tome da netko ne može podnijeti Split, Hajduk iz kojekakvih razloga. Onda tu navode, nekakvo hrvatstvo, nehrvatstvo, okrenutost prema Zagrebu", rekao je Perica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nemaju milosti /

Plavi i narančasti provociraju rivale: Boysi i Funcuti zajedno pjevaju 'Jedna će Torcida…'

Image
Nemaju milosti /

Plavi i narančasti provociraju rivale: Boysi i Funcuti zajedno pjevaju 'Jedna će Torcida…'

"Drago mi je da će trener Šibenika dati ostavku. Naravno, kad tebi navijači u tvom gradu skandira da si ti nekakav tovar. Tovar je simbol Dalmacije, koliko ja znam i Šibenik i Zadar i Split su Dalmacija. To mi nije jasno nikako, ta mržnja, ta iskompleksiranost. Mene je bilo sram i neugodno ovdje 200 metara od samoga igrališta slušati takve stvari. Kažem opet, čestitam Dinamu, našem hrvatskom klubu, kojega podržavam u svemu. Ne navijam ni najmanje za njih u domaćem, hrvatskom prvenstvu. Ali ovo je bilo sramotno i svim istinskim navijačima Hajduka i u ime svih pravih Šibenčana Dalmatinaca, ja se ispričavam nogometnom klubu Hajduk. Tako i vi nemojte uzeti da su to bili pravi Šibenčani i navijači Šibenika koji su se ovako ponijeli", nastavio je u istom tonu.

Cijelu izjavu možete pogledati u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo