ČUDNI KRITERIJI / FOTO Kako se to dogodilo? Hrvatska je strah i trepet u Europi, a vrijedi manje čak i od Srbije!

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell, AP Images

Po Fifinoj ljestvici, samo su Belgija, Francuska, Engleska i Portugal ispred Hrvatske

9.9.2019.
16:43
Igor Kralj/Pixsell, AP Images
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u Bakuu od 18 sati igra kvalifikacijski susret za Europsko prvenstvo 2020. s Azerbajdžanom, protiv kojeg je apsolutni favorit u baš svakom smilu, pa i onom koji se tiče vrijednosti igrača obiju momčadi na tržištu.

Dok su izabranici Zlatka Dalića na 262,75 milijuna eura vrijednosti po Transfermarktu, izabranici Nikole Jurčevića su na svega 15,25 milijuna eura vrijednosti. I dok je Hrvatska najvrednija reprezentacija u skupini te ujedno i najjača, Azerbajdžan je najmanje vrijedan te ujedno i zasad uvjerljivo najslabiji. Dakle, u tom smislu tržišna vrijednost prikazuje realnu sliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općenito gledajući, ne prikazuje. Kad pogledamo stanje u europskom nogometu, Hrvatska je tek 13. po vrijednosti po Transfermarktu, a na Fifinoj ljestvici je sedma. Srbija, koja je po vrijednosti nogometaša deveta s 386,45 milijuna eura, na Fifinoj je ljestvici tek 35. A ispred Hrvatske su i objektivno slabije reprezentacije kao Poljska, Danska ili Švicarska...

Naravno, sami vrh zauzeli su velikani kao Engleska, Španjolska, Njemačka, Francuska, Italija, Nizozemska, Portugal, Belgija... Inače, po FIFA ljestvici, samo su Belgija (1.), Francuska (3.), Engleska (4.) i Portugal (6.) ispred Hrvatske od europskih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalje možete otkriti u našoj FOTOGALERIJI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo