FIFA KAZNILA RUSIJU ZBOG RASIZMA: / Pogba i Dembele na udaru navijača

Image
Foto: AFP

Na meti ruskih navijača bili su tamnoputi igrači 'Tricolora' Paul Pogba i Ousmane Dembele

8.5.2018.
18:30
AFP
VOYO logo

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Ruski nogometni savez (RFU) sa 30.000 švicarskih franaka bog rasizma ruskih navijača na prijateljskoj utakmici s Francuskom igranoj u ožujku u St. Petersburgu.

Na meti ruskih navijača bili su tamnoputi igrači 'Tricolora' Paul Pogba i Ousmane Dembele, koje su domaći pristaše "častili" majmunskim urlicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je provela "temeljitu istragu" video dokaza utvrdivši kako je u rasističke incidente bio uključen samo ograničen broj navijača.

Rusija, kao domaćin skorašnjeg svjetskog prvenstva, je obećala da kako će se boriti protiv rasizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[18+] PROCURIO VIDEO ZASTRAŠUJUĆE TUČNJAVE NAVIJAČA U RUSIJI: ‘Ne zanimaju nas više debeli Englezi, želimo Hrvate’

"Šteta što se takvi diskriminirajući događaji odvijaju ovdje, ali srećom, oni su vrlo rijetki i ne predstavljaju trend", kazao je Aleksej Sorokin, izvršni direktor ruskog mjesnog odbora za organizaciju Svjetskog prvenstva.

FIFA je potvrdila kako će suci na World Cupu u slučaju rasizma koristiti postupak u tri koraka. Prvi korak će biti prekid utakmice i upozorenje da se diskriminirajuće ponašanje mora zaustaviti. Ukoliko se uvrede ponove, sudac može ponovo zaustaviti utakmicu i zatražiti još jedno upozorenje, a treći korak je prekid susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stadionu u St. Petersburgu igrat će se ukupno sedam utakmica. Četiri utakmice grupne faze SP-a: Maroko - Iran, Rusija - Egipat, Brazil - Kostarika i Nigerija - Argentina, jedna utakmica osmine finala, jedno polufinale i utakmica za 3. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo