FIFA je objavila: Hrvatska je najbolja reprezentacija u regiji

Hrvatska nogometna reprezentacija na novoj FIFA ljestvici zauzima 16. mjesto, što je za jednu poziciju bolji plasman u odnosu na ljestvicu objavljenu prije mjesec dana.

Hrvatski nogometaši svoj napredak mogu zahvaliti padu reprezentacije SAD-a s 15. na 18. mjesto, što je prema vrhu ljestvice za jednu poziciju gurnulo ne samo Hrvatsku, već i Kostariku i Meksiko.

Na vrhu ljestvice promjena nije bilo. Svjetski prvaci Nijemci vode ispred Argentine i Nizozemske, a pomaka nije bilo ni među najboljih deset reprezentacija svijeta, osim što su se Španjolci izjednačili po broju bodova s Brazilom.

Sve reprezentacija s kojima će se izabranici Nike Kovača susretati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. zadržale su svoje prošlomjesečne pozicije. Tako je Italija ostala na 14. mjestu, Norveška je 53., Bugarska 72., jedno mjesto ispred Azerbajdžana, dok su Maltežani, prvi suparnici Hrvatske u ovom kvalifikacijskom ciklusu, i nadalje 150. reprezentacija svijeta.

U regiji, Hrvatska je najbolja, samo je BiH blizu – na 19. mjestu, dok je Srbija, primjerice, 31. reprezentacija svijetua.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr