BOBAN I INFANTINO NE PRISTAJU NA UCJENE EUROPSKIH VELIKANA: / Fifa donijela odluku koja će uzdrmati nogometni svijet

Image
Foto: AFP

'Ovu smo odluku donijeli nakon procesa konzultacija'

15.3.2019.
21:39
AFP
VOYO logo

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino je nakon sjednice Vijeća krovne svjetske nogometne organizacije u Miamiju u petak izjavio kako će od 2021. godine zaživjeti Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 kluba, a Savez europskih klubova (ECA) je na tu objavu odgovorio kako će bojkotirati tako prošireno natjecanje. Infantino se prilikom donošena ove odluke savjetovao sa svojim savjetnikom Zvonimirom Bobanom.

Image
Image

AFP

FIFA je tako donijela dvije ideje kako reprezentativni i klupski nogomet učiniti zanimljivijim navijačima, a samim time i marketinški isplativiji. Prva ideja bila je globalna Liga nacija, natjecanje po uzoru na UEFA-inu Ligu nacija. Međutim, od toga se moralo odustati jer je reprezentativni kalendar prenatrpan. Nakon toga, odlučilo se za Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Konzultirali smo se i donijeli odluku'

"Ovu smo odluku donijeli nakon procesa konzultacija. Razgovarali smo sa svima, neki su se složili s ovom odlukom, neki nisu. Uvijek imate različita viđenja i pozicije. No, uvjeren sam da će na kraju svi biti vrlo sretni", rekao je Infantino iako je Europski nogometni savez (UEFA) bio protiv proširenja klupskog SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOBAN I COLLINA MIJENJAJU NOGOMET IZ TEMELJA: /

Ovo je sedam pravila koja planiraju uvesti

"Razumijem situaciju u Europi koja je kompleksnija no na drugim kontinentima, ali u nogometu ne objavljujemo ratove jedni drugima. Uvjeren sam kako ćemo imati dugu i plodonosnu suradnju", dodao je prvi čovjek FIFA-e.

'Ako se dogodi - odlično'

Dosada su na klupskim svjetskim prvenstvima igrali samo kontinentalni prvaci te prvak zemlje domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o mogućem proširenju Svjetskog prvenstva sa 32 na 48 reprezentacija već od Katara 2022. neće biti donesena prije lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se dogodi - odlično. Ako se ne dogodi - opet odlično", komentirao je Infantino tu temu.

Image
Foto: Fabio FERRARI / La Presse / AFP
Image
Foto: Fabio FERRARI / La Presse / AFP

Fabio FERRARI / La Presse / AFP

Vijeće FIFA-e u petak je donijelo i odluku kako će se VAR koristiti i na Svjetskom prvenstvu za nogometašice koje će se igrati u lipnju u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo