HOFFENHEIM JE U LIGI PRVAKA, KRAMARIĆ JUNAK: / Nezaustavljivi Vatreni zabio gol i asistirao

Image
Foto: AFP

Kramarić odigrao fantastičnu utakmicum, ali se na kraju ozlijedio

12.5.2018.
17:24
AFP
VOYO logo

HOFFENHEIM - BORUSSIA 3-1


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić junak je Hoffenheima. U subotu poslijepodne, u 34. kolo Bundeslige, Kramarić je zabio u 26. minuti Borussiji Dortmund za vodstvo 1-0 nakon velike pogreške golmana Burkija. Bio je ovo izravni dvoboj za plasman u Ligu prvaka, dvoboj u kojem je Hoffenhaimu igrala samo pobjeda...

KONAČNI RASPLET U NJEMAČKOJ: HSV po prvi puta ispao iz lige, Wolfsburg spasio glavu zahvaljujući Brekalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić zabio 13 golova za Hoffenhaim ove sezone

Bio je ovo Kramin 13 gol za Hoffenheim u 42 susreta u kojima je nastupio, gledajući sva natjecanja. Ima i devet asistencija. Hrvatski napadač ključni je čovjek nastojanja Hoffenheima da dohvati nastup u elitnom natjecanju.

Bio je jedan od najboljih nogometaša Hoffenheima ove sezone čime je samo privukao oči nogometnih velikana na sebe, a izborniku Zlatku Daliću dao slatke brige u svojim razmišljanjima o opcijama u napadu na Mundijalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je za njega zagrizla Borussia dok je zaiteresiran i Napoli. Sjajna je ovo najava forme uoči nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Međutim, domaći navijači u ovoj utakmici ipak su doživjeli hladan tuš. U 58. minuti Borussija je izjednačila preko Reusa, koji je primio odličan pas u šesnaestercu i izbio sam na golmana. Pucao je nisko u lijevi kut i zabio za povratak u utakmicu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo pet minuta poslije, Hoffenheim ponovno vodi. Kramarić je poslao jednu lukavu loptu u šesnaesterac, tamo ju je dočekao Adam Szalai koji je sjajno primjetio golman Roman Burkija da je izašao sa gola i prebacio ga...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri kluba borila se za treće i četvrto mjesto

U 73. minuti, Hoffenheim je došao na korak od Lige prvaka, Kramarić i društvo širom su si otvorili vrata elitnog natjecanja. Jednu odbijenu loptu je dočekao Pavel Kaderabek i zakucao u gol iz blizine za dva gola razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, golemu sreću domaćina pokvarila je ozljeda njegovog junaka. U 76. minuti Borussijin vezni nogometaš Julian Weigl oštrim startom srušio je Kramarića, koji je zatim odnesen s terena, a ubrzo ga je zamijenio Polanski.

Kramarić je nakon toga viđen i kako nabrijava atmosferu uz aut liniju s bocom vode u ruci, nije se na njemu vidjela nikakva bolna grimasa, pa se nadamo kako ozljeda ipak nije ozbiljnije prirode. U Ligu prvaka tako su na kraju otišli upravo Hoffenheim i Borussija, dok su izvisili Bayer Leverkusen i Leipzig, usprkos pobjedama nad Hannoverom (3-2) i kod Herthe (6-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, tri kluba borila su se za treće i četvrto mjesto na ljestvici koja jamče Ligu prvaka. Borussia je uoči ovog dvoboja bila treća, ali Hoffenheim pobjedom ide u Ligu prvaka zbog bolje gol razlike u usporedbi s Bayerom iz Leverkusena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia porazom ostaje na 55 bodova, dok Hoffenheim pobjedom ima isto toliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo