Mourinho ce platiti cirkus koji je izveo pred novinarima

Engleski nogometni savez (FA) kaznio je Chelseajevog menadzera Josea Mourinha s 10.000 funti zbog komentara koje je davao nakon ligaskog domaceg poraza od Sunderlanda 2:1 u ogledu 19. travnja.

Mourinho je tom prilikom pretrpio prvi domaci ligaski poraz kao Chelseajev menadzer nakon 77 utakmica. Chelsea je ujedno tim porazom jako umanjio izglede za osvajanjem Premierlige kojeg ce, kao se kasnije pokazalo, najvjerojatnije osvojiti Manchester City.

Mourinhov pomocnik Rui Faria bio je iskljucen na toj utakmici. Kasnije je zaradio suspenziju od sest utakmica.

Portugalski strucnjak nakon utakmice je cestitao svojim igracima na trudu i Sunderlandu na pobjedi, a onda se okrenuo sucima.

“Cestitam Mikeu Deanu (sucu) jer je fantasticno sudio utakmicu. I cestitam Mikeu Rileyju (sefu premierligaskih sudaca) koji tijekom cijele sezone odraduje fantastican posao. Pogotovo u zavrsnici sezone, posebno kada su momcadi koje su u igri za naslov u pitanju”, rekao je tom prilikom Mourinho.

//www.youtube.com/embed/9QQHyL5stiU

Nakon toga se zaputio prema izlazu kada su novinari graknuli da zele objasnjenje komentara.

“Rekao sam sve sto sam imao. Te su cetiri kljucne stvari koje sam imao za reci. Cestitao sam svojim igracima jer su dali sve od sebe. Borili su se i igrali su do posljednje sekunde, te smatram da su zasluzili moju pohvalu. Zatim sam cestitao igracima Sunderlanda, neovisno na koji su nacin ili zasto su osvojili ova tri boda, ali jesu. To je velika stvar za njih i zato im cestitam. Cestitao sam i Mikeu Deanu, jer smatram da je njegova izvedba bila nevjerojatna i smatram da je u redu da mi menadzeri odamo priznanje sucima za takve nastupe. Dosao je na Stamford Bridge odraditi povijesni nastup i u tome je uspio. Mikeu Rileyju sam cestitao jer je on sef svim sucima i jer smatram da je iza njega fantasticna sezona. Zato cestitam i njemu”.

Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza priopcila je kako ”Mourinhovi komentari, sami po sebi, nisu ugrozili integritet Mikea Deana ili Mikea Rileyja”, ali je kaznila Mourinha zbog ”neprimjerenog ponasanja”. Ili, u prijevodu, zbog ociglednog sarkazma.

Ujedno je odbila Mourinhovu zalbu na novcanu kaznu od 8.000 funti koja mu je izrecena zbog ponasanja prema sucu Chrisu Foyu nakon gostujuceg poraza od Aston Ville 15. ozujka.>

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr