REAKCIJE NAKON DERBIJA / Dambrauskas i Kopić otkrili što je presudilo utakmicu, oglasio se i junak susreta: 'Jedna stvar je najvažnija'

Image
Foto: Milan Sabic, Pixsell

U Splitu je odigrana zaostala utakmice devetog kola HNL-a

20.4.2022.
21:17
Milan Sabic, Pixsell
VOYO logo

U zaostaloj utakmici 9. kola Prve HNL Hajduk je na Poljudu svladao Dinamo sa 1-0 (0-0). Strijelac jedinog gola bio je Nikola Kalinić u 63. minuti.

Ovom pobjedom treći Hajduk je stigao na 62 boda, četiri manje od vodećeg Dinama, a dva manje od drugog Osijeka. Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola, a Dinamo očekuju još dva derbija, oba u Zagrebu, u 34. kolu će ugostiti Osijek, a u posljednjem, 36. kolu Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je pobjeda i da smo mi u utrci za prvo mjesto. Dali smo sve od sebe i pobijedili smo. Sad se okrećemo sljedećoj utakmici. moramo pobijediti ako mislimo nastaviti borbu za prvo mjesto", kazao jeza Arena Sport nakon susreta Nikola Kalinić.


"Čestitao bih Hajduku na pobjedi. Bili su bolji za taj jedan gol. Naša sreća je da je već za vikend, nova utakmica i da tu možemo tražiti nova tri boda", rekao je nakon utakmice nogometaš Dinama Marko Tolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi za Bijele

"Plan je bio da pobijedimo.. Ovo je treći put da igramo s Dinamom, bili smo bolji. Pripremili smo planove A, B i C. Naši igrači su heroji, završili su utakmicu ozlijeđeni, sa slomljenim nosevima. Oni bi i umrli na tom terenu da su morali. Već sam na kraju ove utakmice razmišljao što ćemo u nedjelju. Nemamo Kalinića i Livaju u sljedećoj utakmici. Moramo malo proslaviti i pripremiti se. Imat ćemo pet utakmica koje će nam biti kao pet finala", kazao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas i malos evratio utakmici.

"Htjeli smo Dinamo držati dalje od gola. Danas su nas iznenadili postavom, no mi smo bili spremni, zatvorili smo sredinu i mislim da se isplatilo. Bili smo bolja momčad. Jedino nismo bili najbolji u njihovom kaznenom prostoru. Veliki igrači pobjeđuju velike utakmice, a to je danas bio Nikola Kalinić. Zadovoljan sam kako smo odigrali utakmicu", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

"Krenuli smo u formaciji 4-2-3-1 da Ristovski i Oršić budu ofenzivniji. Imali smo u prvom dijelu nekoliko situacija gdje smo mogli bolje reagirati. Nakon gola Hajduka smo pritiskali do kraja. Čestitam Hajduku na pobjed. Ne možeš očekivati da će uvijek obrana iznijeti utakmicu do kraja bez primljenog gola. Prvi smo i dalje na ljestvici, ovisimo sami o sebi", izjavio je trener Dinama Željko Kopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo