NAKON OSAM GODINA / Evo koliko će Dinamo profitirati od Brozovićevog transfera u Saudijsku Arabiju

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Inter će na Brozovićevom transferu navodno zaraditi 23 milijuna eura

25.6.2023.
17:05
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Marcelo Brozović, nakon osam i pol godina, napušta milanski Inter. Iako mu ugovor traje do 2026. godine, 31. rođendan će proslaviti na izlaznim vratima Giuseppe Meazze. Dva kluba već neko vrijeme se bore za njegove usluge - Barcelona i Al Nassr. Ranije ovoga tjedna Katalonski Sport danas objavio je da je vodstvo kluba s Camp Noua poslalo prvu ponudu za Brozovića u visini od 15 milijuna eura. Al Nassr je ponudio 18 milijuna, ali puno bogatiji ugovor za Brozovića, čak 60 milijuna eura za tri sezone.

Image
GORE DRUŠTVENE MREŽE /

Brozović se oprostio od Intera emotivnim slikama sina i zanimljivom porukom na Instagramu?

Image
GORE DRUŠTVENE MREŽE /

Brozović se oprostio od Intera emotivnim slikama sina i zanimljivom porukom na Instagramu?

A u nedjelju su se pojavile dvije, prilično kontradiktorne informacije o Brozoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je u nedjelju ujutro katalonski list Mundo Deportivo objavio da je Brozović uočio da je Barca ozbiljno zagrizla za njega i sve je sigurniji da karijeru želi nastaviti na Camp Nou. Barcelona ne može Brozoviću ponuditi tako veliku plaću kao Al Nassr, ali nudi mu puno uzbudljiviji sportski projekt i priliku za osvajanje uglednih natjecanja. Uz to, Brozoviću se puno više sviđa život u Barceloni nego u Riyadhu.

Problem s tom Brozovićevom željom imali su njegovi menadžeri, koji ga nagovaraju da prihvati mnogo unosniju ponudu Al Nassra, ali i u Interu koji želi više zaraditi na Brozovom transferu. U nedjelju poslijepodne se pojavila informacija da se njihova želja i ispunila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profit Modrih

Naime, kako je objavio talijanski stućnjak za transfere Ginaluca di Marzio, Inter je prodao brozovića u saudijski Al Nassr i to za 23 milijuna eura. Broz će na Bliskom istoku zarađivati 20 milijuna eura po sezoni, što je osam milijuna više nego što je zarađivao u Interu.

Od cijele priče bi profitirao i Dinamo, koji je Marcelo napustio prije više od osam godina, ali u ugovoru je ostala klauzula po kojoj Dinamo ima pravo na 10% od transfera, što bi u ovom slučaju bilo negdje oko dva milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako Marcelo seli iz Intera s kojim je u osam i pol godina osvojio naslov prvaka Italije, dva talijanska Kupa i dva talijanska Superkupa. Sada će se boriti za nemjerljivo manje važne trofeje, ali i dijeliti svlačionicu s CristianomRonaldom.

POGLEDAJTE VIDEO: JUNIORI DINAMA SLAVE TITULU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo